Het beste speelgoed uit de jaren 90

In de jaren ’90 hadden we echt heel modern speelgoed. Dat dachten we tenminste. Hoewel het speelgoed van tegenwoordig echt flink moderner is geworden, hadden we in de jaren ’90 toch echt wel gaaf speelgoed. In dit artikel herbeleef je weer die mooie tijd. De herinneringen zullen weer actief naar voren komen. Maar, hoe leuk zou het zijn als jouw kinderen ook nog kunnen spelen met speelgoed uit de jaren ’90? Speelgoed uit de jaren ’90 is nog steeds te koop, maar af en toe verpakt in een nieuw jasje. Vergelijk direct speelgoed uit de jaren ’90. 

Inhoud

Het beste speelgoed uit de jaren 90

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Jaren '90 speelgoed

Populair speelgoed jaren '90

Hoewel er heel veel speelgoed was in de jaren ’90, zullen wij enkele populaire speeltjes bespreken. Helaas is niet alles meer nieuw te koop, maar soms kun je het toch nog tweedehands kopen. Daarnaast zullen we ook de nieuwere variant 

Gameboy + Pokémon Red

In de jaren ’90 waren de draagbare spelcomputers erg in opkomst. Bijna iedereen had er wel een, namelijk een Gameboy. Van Tetris tot Pokémon, het was razend populair. Veel mensen hebben nog steeds goede herinneringen aan Pokémon Red version. Later was Pokémon Gold populair op de Gamboy Color en Pokémon Fire Red en Leef Green heel populair op de gameboy advance. 

Hoewel je een Gameboy (bij de meeste) winkels niet meer kan kopen, kun je nog wel een Gameboy 2e hands halen op bijvoorbeeld marktplaats.nl. Let er wel goed op dat de Gameboy nog wel in een goede staat is. Vervolgens kun je jouw favoriete spellen kopen.

Wil je een moderne spelcomputer cadeau doen? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld de Nintendo Switch. Hier zijn vaak de modernere varianten van oude spellen nog op te spelen, zoals Mariokart en Pokémon.

Step

Wat we al in de inleiding hebben gezegd, een deel van het speelgoed uit de jaren ’90 wordt hedendaags ook nog gebruikt. De step is hier een goed voorbeeld van. Hoewel er nu veel meer varianten zijn van de step, blijft de klassieke step ook altijd in. Een step kun je nog bij veel (web)winkels kopen.

Suotu Kinderstep

Bekijk prijs bij:

bol.com

Pokémonkaarten

In de pauze snel een pakje Pokémon kaarten halen om vervolgens kaarten te ruilen en handjeklap te spelen. Dit zal je nog wel goed herkennen. Sommige oude Pokémon kaarten uit de jaren 90 zijn tegenwoordig héél véél geld waard. Heb je nog een verzameling ergens op zolder liggen? Dan kun je ze beter direct zoeken!

Pokémonkaarten zijn door de jaren heen altijd populair gebleven. Er kwamen nieuwe Pokémon en de kaarten werden nog mooier en beter. Ben je op zoek naar een klein cadeau voor iemand? Dan kun je kiezen voor een pakje Pokémonkaarten.

Knikkers

Ouderwets een potje knikkeren? Het kan nog steeds! Op het schoolplein knikkerde je om de mooiste en grootste knikkers te winnen. Tegenwoordig kun je nog altijd knikkers kopen. 

Furby

Ken je de Furby nog? Nee? Dan ben je niet in de jaren 90 opgegroeid! De Furby kon praten en zelfs bewegen. Deze knuffeldiertjes waren in verschillende kleuren te koop. Het was echt een razend populair speeltje.

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten pratende en bewegende knuffels. Zoek je nog een origineel kraam cadeau of cadeau voor een kind ? Dan kun je kiezen voor een pratende en bewegende knuffel.

Tamagotchi

Mocht je nooit een huisdier? Dat was geen probleem in de jaren 90. Je kon, zoals hierboven besproken, gewoon een Furby kopen. Naast een Furby kon je ook een Tamagotchi kopen. Met een Tamagotchi kon jij overal waar je was een digitale huisdier verzorgen. Heb je hem wel genoeg eten gegeven? Herbeleef de jaren 90 met een Tamagotchi

Power Rangers

De Power Rangers waren enorm bekend in de jaren 90. Ken jij ze nog allemaal? Hoewel het tegenwoordig iets minder bekend is, is er nog wel speelgoed van.

Magic Twisty

In de jaren ’90 waren ze enorm populair, Magic Twisty. Met deze magische wormen kon jij je goed vermaken. Je komt ze niet meer snel tegen, maar ze zijn er nog echt! Ideaal cadeau voor een kind. Zullen ze het snel door hebben?

Barbie

Natuurlijk mogen de Barbie poppen niet ontbreken. Hoewel deze ook al voor de jaren ’90 populair waren, blijft het nog steeds heel populair. Noem maar eens een adres op waar ze geen barbiepop hebben voor een kind. Had jij vroeger veel outfits voor een Barbie pop?

Klaparmband

Je was vroeger echt de bom als je verschillende klaparmbanden had. Een klaparmband omdoen verveelde nooit, zelfs niet na 50x. Door de jaren heen kwamen er meerdere designs. Tegenwoordig zijn de klaparmbanden nog steeds te koop in verschillende designs. Leuk om uit te delen op bijvoorbeeld een kinderfeest.

De doorontwikkeling van speelgoed uit de jaren '90

Natuurlijk ken je het meeste speelgoed uit de jaren ’90 nog. Je zal hier nog goede herinneringen aan hebben. Het is mooi om nostalgie te herbeleven, maar soms kan dit tegenvallen. Dit komt doordat speelgoed uit de jaren ’90 vaak goed is doorontwikkeld. Was je vroeger verslaafd aan Grand Theft Auto 2? Als je het nu weer gaat spelen kan het tegenvallen omdat je de graphics van de nieuwste GTA gewend bent. Het is dan misschien beter om het bij de herinneringen te laten.

Zoals we hebben gezien bij veel speelgoed uit de jaren ’90, is het speelgoed dus veel moderner geworden. Hoe mooi is het om jouw kinderen te laten spelen met bijna hetzelfde speelgoed als waar jij mee hebt gespeeld, maar dan in een nieuw jasje?

Speelgoed knikkers

Tot slot

Je hebt nu alles gelezen over het beste speelgoed waar we in de jaren ’90 mee speelde. Daarnaast heb je alles gelezen over hoe je nog aan dit speelgoed (in een moderner jasje) kan komen. Vond je dit een interessant artikel? Bekijk dan ook de beste speelgoed cadeaus voor een drie jarig kind of cadeaus voor een 12 jarige jongens

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
nedgame.nl
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten