Top 10 grootste LEGO sets en pakketten van [year]

LEGO, wie is er niet mee opgegroeid? Een van ‘s werelds meest geliefde speelgoedmerken, heeft altijd verbaasd met zijn indrukwekkende bouwsets. Sommige sets gaan verder en in dit artikel bekijken we daarom de 10 grootste LEGO sets. Er zit veel verschil in de sets, van epische ruimteschepen tot gedetailleerde architecturale wonderen. Deze sets bieden niet alleen een uitdagende bouwervaring, maar ook een prachtig aanzicht in jouw hobbykamer!

Inhoud

LEGO Art Wereldkaart

0

Onderdelen

Als eerste beginnen we direct met de grootste LEGO set, namelijk de LEGO Art Wereldkaart. Met maar liefst 11.695 onderdelen is dit de grootste LEGO set van dit moment. Dit zorgt ervoor dat je uren speelplezier hebt. Deze wereldkaar heeft een afmeting van ongeveer 104 cm breed en 65 cm hoog. Deze gigantische wereldkaart kan dus niet ontbreken bij de echte LEGO fanaat. 

Het bijzondere van deze Wereldkaart is dat je hem niet op een manier kan bouwen. Deze wereldkaar van LEGO kan je namelijk op drie manieren indelen. Zo kies je welk continent centraal staat op de kaart. Ben creatief met de verschillende kleuren en maak een unieke wereldkaart. Met gekleurde markers geef jij aan waar je zelf bent geweest. Vervolgens hang je de wereldkaart op aan de muur, zodat iedereen hem ziet! Al met al een mooi LEGO kunstwerk waar je lang plezier van hebt.

LEGO Set Wereldkaart

LEGO Eiffel Tower

0
Onderdelen

Met maar liefst 10.001 onderdelen, staat LEGO Eiffel Tower op plaats twee van de grootste LEGO sets. Naast een mooie tweede plek op deze ranglijst, is het ook nog de hoogste LEGO set die je kan maken. Deze Eiffeltoren van LEGO is 149 centimeter hoog! Er zijn al eerdere modellen uitgebracht, maar dit is de hoogste tot nu toe. 

Met dit grote LEGO pakket heb jij uren speel- en bouwplezier. Er zitten veel details in verwertkt, waaronder de liften, een zendmast, de omgeving en de Franse vlag. Dit model wordt in vier delen in elkaar gezet. Dat gebeurde ook bij de bouw van de echte Eiffeltoren.  Voor de echte LEGO fanaat kan deze set niet ontbreken. Het is een echte eye-catcher voor in de hobbykamer!

LEGO Eiffeltoren set

LEGO Titanic

0
Onderdelen

We komen aan op plek drie van deze lijst. Deze set heeft minder dan tienduizend onderdelen. Alsnog beleef je uren speelplezier met de ruim negenduizend onderdelen. Dat maakt dat deze LEGO Titanic set een van de grootste lego sets is die er bestaat. Met een breedte van 135 centimeter, heb je wel een ruime plek nodig. Maar je krijgt er wel een kunstwerk voor terug. Het schip heeft een schaal van 1:200. Het schip bestaat uit drie verschillende delen. Met dit LEGO pakket maak jij één van `s werelds meeste beroemde schepen na.

Zowel aan de binnenkant als de buitenkant zitten heel veel details. Zo zijn er verschillende kajuiten en reddingsboten. Daarnaast vind je er ook een eetzaal, trappenhuis en ketelruim. Via een doorsnede zie je aan de binnenkant veel details. Natuurlijk zijn er veel meer details in het schip verwerkt.  Als je er aan gaat beginnen, ontdek je alle details. Zo kan je aan schroeven draaien waardoor binnen de zuigmotoren bewegen. Over alles in nagedacht. Als je van geschiedenis en LEGO houdt, dan is dit een grote LEGO set die niet ontbreken in jouw collectie!

Light My Bricks verlichtingsset voor LEGO Titanic

Als je de LEGO Titanic set gaat aanschaffen, dan kan je het ook uitbreiden met een verlichting. Dit geeft een unieke sfeer waardoor het schip nog mooier wordt. Als je het schip echt gaat tentoonstellen, dan is verlichting een onderdeel wat je niet mag missen!

LEGO Colosseum

0
Onderdelen

Dit wereldwonder mag niet ontbreken bij de echte LEGO fanaat. Met 9.036 onderdelen is een groot LEGO pakket. Ten opzichte van de eerder genoemde grote lego pakketten, vallen de afmetingen van LEGO Colosseum mee. De afmetingen zijn 27 cm hoog, 52 cm breed en 59 centimeter diep. Een perfect formaat als je minder ruimte hebt om dit kunstwerk tentoon te stellen. 

Dit model bestaat uit drie verschillende verdiepingen, met verschillende soorten zuilen. Door de ovale basis, kan je vanuit verschillende hoeken goed kijken naar het LEGO Colosseum. Als je ooit in Rome bent geweest, dan is dit een hele mooie aanvulling op jouw collectie!

LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon

0
Onderdelen

Star Wars fans opgelet! De Star Wars set UCS Millennium Falcon staat in de lijst van top 10 grootste LEGO sets. Het supersnelle Corelliaanse schip van Han Solo zit vol met details en leuke kenmerken. De afmetingen zijn ongeveer 21 cm hoog, 84 cm lang en 56 cm breed. 

Er zitten veel details in verwerkt. Zo heb je de radarschotel, de vierdubbele laserkanonnen, de 7 landingspoten, de laadklep die omlaag kan en het verborgen blasterkanon. Er zitten veel verschillende kleine functies en verborgen ruimtes in verwerkt. Zo blijf jij je steeds weer verwonderen. Een grote set waar je uren plezier van hebt. Dit grote LEGO pakket mag niet ontbreken bij de echte Star Wars fans!

Verlichting voor LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon

Ook dit ruimteschip kan je meer tot leven laten komen door verlichting toe te voegen. Deze verlichting is speciaal gemaakt voor deze set. Door het toevoegen van verlichting, krijgt deze mooie en grote set een heel mooi effect!

LEGO Star Wars AT-AT

0
Onderdelen

Naast de bovengenoemde Star Wars LEGO set, staat er nog een Star Wars set in de top 10. Dit is de LEGO Star Wars AT-AT set. Dit grote LEGO pakket bestaat uit 6.785 onderdelen. De All Terrain Armored Transport is ongeveer 62 centimeter hoog en valt dus gelijk op in een ruimte. Wat een gaaf is aan deze set is dat de poten en kop verstelbaar zijn. Daarnaast zit er, net zoals bij de andere Star Wars LEGO set, ook verschillende luikjes en verborgen ruimtes in. Verder worden er negen minifiguren meegeleverd, waardoor jij scenes uit de film na kan spelen.

Light My Bricks LEGO AT-AT

Deze Star Wars set van LEGO kan ook worden uitgebreid met verlichting. Zo heb je een indrukwekkende LEGO set. In onze ogen is verlichting onmisbaar, zeker bij deze grote set. 

LEGO The Lord of the Rings Rivendell

0
Onderdelen

De LEGO The Lord of the Rings Rivendell set is een must-have voor fans van zowel LEGO als de epische filmtrilogie ‘The Lord of the Rings’. Deze set stelt bouwliefhebbers in staat om Rivendell, het majestueuze elfenrijk, tot leven te brengen met LEGO-stenen. Met ruim 6000 onderdelen, komt deze set terecht in de lijst van grootste LEGO sets. de set is ca. 39 cm hoog, 75 cm breed en 50 cm diep. Het bestaat uit drie verschillende onderdelen de toren, de raadsring en het paviljoen met rivier en brug.

Door de bladeren en bomen lijkt het net of je in het bos van Rivendell bent. Verder bevat het magische details zoals een elfensmederij, Elronds rommelige studeerkamer en de scherven van Narsil. Daarnaast worden er ook 15 minifiguren bijgeleverd. Zo breng jij jouw favoriete scene tot leven. Kan jij alle filmmomenten herkennen? Al met al een grote LEGO set voor The Lord of the Rings liefhebbers.

LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein

0
Onderdelen

Zoals je ziet, zijn er veel LEGO sets over films uitgebracht. Daarom kan Harry Potter niet ontbreken in deze lijst. Bouw Zweinstein na met maar liefst 6.020 onderdelen. Het kasteel is ongeveer 58 cm hoog, 69 cm breed en 43 cm diep. Aan de voorkant heb je een prachtig zicht op het hele kasteel. Verder zie je aan de achterkant veel details. Beklim de zwevende trap of eet mee in de grote zaal. Neem daarnaast een kijkje in de geheime kamer als je durft! Voor de echte Harry Potter en LEGO fans kan deze grote set niet ontbreken!

Light My Bricks LEGO AT-AT

Laat deze grote LEGO set van Harry Potter meer tot leven komen door verlichting toe te voegen. Deze verlichting is speciaal gemaakt voor deze set. Zie `s avonds meer details en laat je verwonderen. Niet alleen de buitenkant is verlicht, maar ook sommige details. Daarom is dit een goede aanvulling op deze LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein set.

LEGO Taj Mahal

0
Onderdelen

Een ander modern Wereldwonder, naast het Colosseum, is de Taj Mahal. Deze grote set telt 5.923 onderdelen. Als je van architectuur houdt, dan mag deze zeker niet in jouw collectie ontbreken. De afmetingen zijn ongeveer 20 cm hoog, 23 cm breed en 23 cm diep. Daardoor past het goed in een hobbykamer.

Ook in deze set zitten veel details verwerkt, zoals de crypte met de tombes van Mumtaz en Shah Jahan en de centrale ruimte met 2 cenotafen. Als je de centrale ruimte optilt, dan zie je de crypte eronder. Dit is een grote set waar je veel plezier aan gaat beleven!

LEGO Real Madrid Stadion Bernabéu

0
Onderdelen

Als laatste komen we aan bij het voetbalstadion van Real Madrid, Santiago Benabéu. Hoewel Santiago Benabéu een upgrade heeft gehad, blijft deze versie toch wel iconisch. In Santiago Bernabéu hebben veel historisch voetbalwedstrijden plaatsgevonden. Dit pakket bestaat uit 5.876 onderdelen. De afmetingen zijn ongeveer 14 cm hoog, 44 cm breed en 38 cm diep.

Ook in deze set hebben ze weer details in verwerkt. Bekijk de kaartverkoop, het veld, de tribunes, de tunnel en de dug-outs. Daarnaast zie je ook de details van de spelersbus, hoektorens en trappen. Deze set sluit de lijst af van grootste LEGO sets en is onmisbaar voor de echte voetbalfans!

Verlichting voor LEGO Santiago Bernabéu

Een avondwedstrijd zonder verlichting kan niet. Daarom kan jij deze verlichting toevoegen, zodat jij nog meer sfeer creëert. Niet alleen in het stadion, maar ook buiten het stadion brandt licht. Een mooie toevoeging voor deze LEGO set!

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten