De 10 beste cadeaus voor 12-jarige jongens

Er staat weer een verjaardag op de kalender. Binnenkort is jouw neefje, zoon, kleinkind of beste vriend weer jarig. De verjaardag is al bijna en je hebt nog geen cadeau en geen inspiratie. Herkenbaar? Geen zorgen! In dit artikel leggen we uit waar jij rekening mee moet houden bij het kiezen van cadeaus voor 12-jarige jongens. Daarnaast laten we de 10 beste cadeaus voor 12-jarige jongens zien.

Inhoud

Top 10 cadeaus voor een 12 jarige-jongen

Hieronder staan 10 populaire cadeaus die vaak worden gegeven aan jongens die 12 jaar worden. Hopelijk vind jij snel een passend cadeau. Niet iedere jongen is hetzelfde. Het kan dus zijn dat je niet direct het juiste cadeau vindt. Geen zorgen! We leggen je verderop in dit artikel uit hoe jij een passend cadeau kan vinden.

Cadeaus voor 12-jarige jongens

Eastpak rugzak

Als eerste beginnen we met de Eastpak rugzak. Een ideaal cadeau voor een jongen van 12 jaa. Zeker als hij volgend jaar naar de middelbare gaat. Voordat je dit cadeau geeft, is het wel belangrijk om te kijken of hij niet al een rugzak heeft. Daarnaast is het belangrijk om te weten of de inhoud van de rugzak groot genoeg is en of de kleur goed is. De zwarte Eastpak rugzak van 24 liter is zeer populair onder brugklassers. Al met al een mooi cadeau voor een jongen van 12 jaar die naar de middelbare school gaat. 

Voetbalmok met schoenen en bal

Is een Eastpak net iets te duur? Dan is een voetbalmok met schoenen en bal misschien wel iets voor hem! Deze originele mok een is grappig cadeau in de lagere prijsklasse. Een uniek cadeau voor de voetballiefhebber!

Spikeball

Spikeball speel je meestal in twee teams van één of twee personen. Ieder team mag per beurt de bal drie keer aanraken. De derde keer moet de bal in het net geslagen worden. Vervolgens is de tegenstander dan aan de beurt. Lukt het de andere niet om de bal weer op het net te slaan, dan krijg je één punt. Op deze website lees je meer over de spelregels van Spikeball. Deze set is een ideaal sportief cadeau voor een 12-jarige jongen.

The floor is lava actiespel

Ben je op zoek naar een actief spel? Dan is het actiespel The Floor is Lava misschien wel iets voor hem. De vloer van de woonkamer wordt omgetoverd tot lava en je bent alleen veilig op de juiste kleur matten. Dit is een actief spel voor het gehele gezin, waarbij het steeds lastiger wordt om niet op de lava te belanden.

Ticket to Ride

Wil je een cadeau dat niet alleen leuk is op een 12 jarige leeftijd? Dan is Ticket to Ride een optie. Dit bordspel kan later ook nog gespeeld worden. Met dit strategische spel leert het kind vooruitdenken. Zorg dat jij zoveel mogelijk punten scoort door lange treinroutes te leggen. De spelregels zijn op het begin wat lastig, maar het valt uiteindelijk mee als je het een keer gespeeld hebt. Een mooi cadeau voor een 12-jarige jongen die van strategische spelletjes houdt. 

Waveboard

Een ander mooi cadeau is een waveboard. Dit is een cadeau met een actief doel, namelijk bewegen. Een waveboard is eigenlijk een ander soort skateboard. Op het begin is het even oefenen, maar kinderen hebben snel door hoe een waveboard werkt. Als het kind van bewegen houdt, dan kan een waveboard een mooi cadeau zijn.

Voetbal IQ boek

Als je een cadeau wil geven voor een 12-jarige jongen die van voetbal houdt, dan is het boek Voetbal IQ misschien wel geschikt. Met dit boek leert de jongen zich verbeteren in voetbal. In dit boek staan veel praktische tips en veel cartoons, waardoor het lezen een stuk aangenamer is. Daarnaast is dit boek, mede door de prijs, zeer geschikt als los cadeau of als cadeau voor erbij.

Voetbal IQ

Bekijk prijs bij:

bol.com

Powerbank

Tegenwoordig heeft de jeugd vaak al op jonge leeftijd een smartphone. Dit heeft ook voordelen. Zo zijn ze beter te bereiken als ze bijvoorbeeld naar school fietsen. Je wil dan niet hebben dat ze een lege telefoon hebben. Een powerbank kan daarbij helpen en is een mooi cadeau om te geven. 

Switch

Heb je iets meer te besteden voor het cadeau? Dan kan je ook kiezen voor een gameconsole, zoals een Switch. De Switch is een gameconsole voor zowel thuis als onderweg. Ideaal om mee te nemen, maar ook voor een avondje op de bank. Daarnaast gaat een Switch (normaal gesproken) meerdere malen mee en kan er nog jaren gegamed worden. 

Draadloze koptelefoon

Deze lijst sluiten we af met een draadloze koptelefoons. Dit is een fijn cadeau als hij even wil gamen of studeren. Zo kan hij zich even helemaal afzonderen. Een draadloze koptelefoon hoeft niet duur te zijn. Vandaar dat dit een goed cadeau is voor een jongen die 12 jaar oud wordt.

Stappenplan: hoe kies ik een origineel cadeau?

Heb je nog geen cadeau kunnen vinden hierboven? Geen zorgen! Hieronder vertellen we hoe jij altijd een origineel cadeau kan vinden dat bij de jongen past. Er zijn veel zaken waar je op kan letten als je voor een cadeau gaat kijken voor een jongen die twaalf jaar wordt. Door onderstaande stappen te volgen, filter je al veel cadeaus weg. Zo vind jij altijd een cadeau, zelfs als je de jongen nog niet heel goed kent. 

Stap 1: Bepaal het budget

Het is al lastig zat om een cadeau te selecteren, dus je moet het niet moeilijk maker dan dat het is. Bepaal vooraf wat het budget is wat je aan het cadeau wil uitgeven. Hiermee filter je al veel weg, waardoor de uiteindelijke keuze eenvoudiger wordt.

Stap 2: Kijk op het verlanglijstje

Het makkelijkste is als het kind een verlanglijst heeft. Je weet zo precies wat hij wil hebben en daarnaast weet je ook zeker dat een cadeau niet dubbel gekocht wordt (als dit goed is afgestemd). Niet alle cadeaus op het verlanglijstje vallen binnen jouw budget (stap 1). Je kan er ook voor kiezen om met andere samen een cadeau te kopen van het verlanglijstje. Een verlanglijst scheelt een hoop uitzoek- en denkwerk. 

Stap 3: Richting van het cadeau

Als de jongen geen verlanglijst heeft, dan moet je verder gaan kijken. In deze stap ga je de richting afbakenen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Hieronder staan een aantal aspecten waardoor jij de richting van het cadeau kan kiezen.

Interesses & hobby`s

Allereerst kijk je naar de hobby`s van de jongen. Houdt de geluksvogel van voetbal? Of speelt hij veel gitaar. Door te kijken naar de interesses & hobby`s, heb je misschien al een richting welk cadeau geschikt zal zijn. 

Cadeau jongen voetbal

Trends

Als je weet dat de jongen vaak op de hoogte is van de laatste trends, dan kan je daar ook op inspelen. Dit kan een kledingtrend zijn, maar ook een speelgoed of game trend, zoals Fortnite. Het is belangrijk dat je zelf dan ook op de hoogte bent van de trends. Ben je niet op de hoogte van de laatste trends voor de jeugd? Google dan even of vraag een ander kind. Grote kans dat je de laatste trends zo gevonden hebt. 

Levensfase

Daarnaast kan je goed kijken naar de levensfase. Een 12 jarige jongen gaat vaak binnenkort naar de middelbare school. Je kan hier een geschikt cadeau voor zoeken, zoals een rugzak of een mooie agenda.

Toekomstige gebeurtenis

Gaat het kind binnenkort op vakantie naar een ver land? Geef dan iets wat hij op vakantie kan gebruiken. Gaat de familie op een zonvakantie? Dan is een gave strandhanddoek van zijn favoriete voetbalclub misschien wel een optie. Daarnaast zou je ook een verrekijker kunnen geven als iemand op safari gaat. Je snapt het punt. Kijk verder wat iemand in de nabije toekomst gaat meemaken en speel hier verder op in.

Stap 4: Doel van het cadeau

Vaak wordt er gedacht dat een cadeau speelgoed moet zijn. Een jongen van 12 jaar gaat vaak (binnenkort) naar de middelbare school. Daardoor kan je ook kiezen voor een educatief cadeau. Stel dat je een cadeau zoekt tussen de €10 en €20 (stap 1) in de richting van voetbal (stap 3), dan kun je een voetbal geven (speelgoed/plezier doel) of een boek over hoe word ik beter in voetbal (educatief doel). Denk dus na over het doel van het cadeau. Als het goed is, heb je nu al een aantal cadeaus in jouw hoofd zitten. 

Cadeau inspiratie per categorie

Hopelijk heb jij al een geschikt cadeau gevonden! Is dat nog niet het geval? Geen zorgen. Hieronder zie je per categorie een aantal cadeaus ter inspiratie staan. Populaire categorieen voor 12 jarige kinderen zijn: sport, games, school, muziek & (bord)spellen

Sport cadeaus

Wil jij een cadeau geven in de richting van sport? Dan vind je hieronder de beste sport cadeaus voor 12-jarige.

Game cadeaus

Gaming is een populaire hobby onder jongeren. Houdt de jongen van gamen? Dan valt een game cadeau altijd wel in de smaak. 

School cadeaus

Zoals we al eerder hebben aangegeven, gaat de jongen zeer waarschijnlijk naar de middelbare school. Je kan hier een passend cadeau voor kiezen. Hieronder vind je de beste school cadeaus voor een jongen van 12 jaar.

Muziek cadeaus

Als hij een passie voor muziek heeft, dan is het leuk om hem te verassen met een cadeau in de richting van muziek. Niet alle muziekcadeaus hoeven duur te zijn. Bekijk hieronder verschillende muziek cadeaus. 

(Bord)spellen cadeaus

Speelde hij vroeger al veel spelletjes? Dan is een (bord)spel een mooi cadeau om te geven. Een bordspel kan vaak op latere leeftijd ook nog gebruikt worden. Bekijk hier verschillende bordspellen die je aan een 12-jarige jongen kan geven.

Tot slot

We hopen dat jij een passend cadeau hebt gevonden waarmee jij de 12-jarige jongen blij mee gaat maken! Wil je meer cadeau inspiratie? Dan kan je ook eens kijken bij het beste speelgoed uit de jaren 90 of de speelgoed cadeaus voor een kind van 3. Wellicht vind je daar nog een uniek cadeau.

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
coolblue.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
coolblue.nl
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten