Opblaaskano | De top 10 van [year]

Opblaasbare kano`s zijn enorm populair geworden de laatste jaren. Je ziet deze opblaaskano`s steeds vaker terugkomen op verschillende rivieren, meren en zeeën. Een opblaasbare kajak kan meerdere doeleinden hebben, zoals ontspanning en sport. In dit artikel lees jij alles over opblaaskano`s. Na het lezen weet jij of een opblaaskano iets voor jou is en waar je op moet letten tijdens de zoektocht naar een opblaaskajak. Vergelijk vervolgens direct de beste opblaasbare kano`s van [year].

Inhoud

Alles over de beste opblaaskano`s van [year]

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Opblaaskano

Wat is een opblaaskano?

Een opblaaskano is, zoals de naam al doet vermoeden, een kano die je moet opblazen. Dit is handig, want je kan deze kano gemakkelijk meenemen naar diverse plaatsen. Op deze manier kun jij vaak genieten op het water. Ideaal als je lekker wil roeien op juist alleen wil dobberen. 

Wat zijn de voordelen van een opblaaskano?

Het eerste voordeel van een opblaaskano hebben we hierboven al besproken. Het is namelijk dat je overal gemakkelijk de kano kan meenemen. Daarnaast neemt de opslag ook minder ruimte in beslag. Stel je maar eens voor dat je een echte kano moet stallen. Dan is de ruimte die een opblaaskano in beslag neemt maar een schijntje. Ook is het een voordeel dat je in een aantal opblaaskano`s met meerdere mensen kan zitten.

Wat zijn de nadelen van een opblaaskajak?

Een nadeel is dat je de opblaaskano moet oppompen. Je kunt er ook voor kiezen om de opblaaskano een paar dagen opgeblazen te laten liggen. Dagelijks vul je dan slechts een klein beetje lucht bij. Dit scheelt veel werk, maar zorg ervoor dat de opblaaskajak niet beschadigd. Het opblazen kost dus wel wat tijd, maar t.o.v. een normale kano neemt het veel minder ruimte in beslag. Daarnaast is een opblaaskano tegenwoordig snel opgepompt. Een ander nadeel is dat een opblaaskajak ook lek kan gaan. De meeste opblaaskano`s zijn stevig en goed te repareren. Daarnaast kan een echte kano ook lek gaan. Wat ook goed is om te weten is dat opblaaskano`s veel wind kunnen vangen, waardoor je misschien afdrijft. 

Kan iedereen een opblaasbare kano gebruiken?

In principe kunnen veel mensen de opblaaskajak gebruiken. Kijk vooraf wel vanaf welke leeftijd je de kano mag gebruiken. Overschrijdt daarnaast niet het maximum gewicht van de kano. Houdt ook een oogje in het zeil als je jouw kinderen in de kano zitten te spelen. Doe dit daarnaast op een veilige plaatst, waar bij voorkeur geen stroming is of boten zijn.

Wanneer kan ik deze opblaasbare kajak gebruiken?

Een opblaaskano biedt jou eindeloos waterpret. De opblaaskano kun je bijna altijd gebruiken. Zo is het mogelijk om de opblaasvakantie mee te nemen op vakantie, of juist in jouw buurt te gebruiken. Woon jij niet direct aan een zee, rivier of meer? Dat is geen punt! Zoals we al eerder gezien hebben, neem je een opblaasbare kajak heel eenvoudig mee. Op deze manier kun jij toch lekker ontspannen of juist bewegen.

Opblaasbare kajak

Wat zijn bekende aanbieders?

Je kunt altijd kiezen voor een opblaasbare kano van Intex. Dit is wellicht een van de bekender aanbieders van opblaaskano`s. Naast Intex opblaasbare kajak, kun je ook voor Sevylor, Aqua Marina of voor een ander merk. Weet je niet welk merk je moet kiezen? Lees dan de reviews goed door of laat jouw keuze niet baseren op een bepaald merk.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een opblaaskano?

Hoewel de prijzen van een opblaaskano niet al te hoog liggen, koop je niet zomaar een opblaaskano. Het is zonde als je een opblaaskano koopt die achteraf niet aan jouw wensen voldoet. Daarom hebben wij alvast een aantal punten neergezet waar jij op kan letten bij het kopen van een opblaaskano.

1. Het doel van de kano

Als eerste is het belangrijk om te kijken waarvoor jij de opblaaskano gaat gebruiken. Wil je flinke afstanden afleggen om te sporten of juist meer als plezier gebruiken? Dit zijn vragen die je moet stellen. Als je dit weet, dan kun je ook kijken naar de vorm en kwaliteit van de kano.

2. Het aantal personen

Heb jij drie kinderen? Dan is het wel handig dat je een opblaaskano koopt waar drie personen inpassen. De meeste opblaaskano`s bieden plek voor één tot drie personen. Gebruik de opblaaskajak alleen? Dan is het niet handig als jij een opblaaskano koopt die eigenlijk bedoeld is voor drie personen. Je hebt naar alle waarschijnlijk minder ruimte en comfort in de kano. Weet jij met hoeveel personen je de kano wil gaan gebruiken? Dit is nodig om naar de volgende stap te gaan.

Varieert het aantal personen dat gebruik gaat maken van de kano? Dan zijn er ook al kano`s die je kunt ombouwen met uitneembare stoelen. Zo maak in snel van een tweepersoons opblaaskano een eenpersoons opblaaskano.

3. Het maximum gewicht van de kano

Iedere kano heeft weer een ander maximaal gewicht. Als je dus weet dat je de kano met drie personen gaat gebruiken van 70 kilo, dan moet je dus een opblaaskano selecteren die minimaal 210 kilo aankan. 

4. Op welk water ga je varen?

Daarnaast is het belangrijk om van tevoren te bepalen op welke wateren je gaat varen. Ga je bijvoorbeeld op zee, een plas of op een rivier varen? Dit is goed om te weten om zo te kijken naar de vorm, kwaliteit, veiligheid en comfort. Meestal staat er bij de product beschrijving ook beschreven voor welke wateren de opblaaskano geschikt is. Zo kun je letten op hoeveel luchtkamers de kano heeft. 

5. Gecertificeerd?

Wat vaak vergeten wordt is om te controleren of de opblaaskano gecertificeerd is. Doe dit van tevoren voor de veiligheid. Meestal kun je op de product pagina van de aanbieder vinden welke certificaten de kajak heeft. 

6. Opbergtas of rugzak

Bij de meeste opblaaskano`s zit wel een goede opbergtas. Je kan de opblaaskajak vervolgens gemakkelijk opbergen. Daarnaast zijn er al modellen waarbij je de kano in een soort rugzak kan ombouwen. Zo kun je de kano eenvoudig vervoeren. Mocht je dit willen? Kies dan een opblaaskano die je kan ombouwen tot rugzak.

7. Design & kleur

Als laatste geven we de tip mee om te kijken naar het design van de opblaaskano. Heb je een aantal geschikte opblaaskajakken gevonden die aan jouw eisen voldoen? Dan kun je een mooi design uitzoeken met jouw voorkeurskleuren. Je wil namelijk niet in een lelijke opblaaskano gaan dobberen. 

Vergelijk de beste 10 van [year]

Vergelijk de beste 10 opblaaskano`s van [year]. Is een opblaaskano niks voor jouw (kind)? Dan is ander waterpret, zoals een opblaasbaar zwembad met glijbaan misschien wel iets voor jou!

Intex Explorer K2 Kayak – 2 Persoons

Deze Intex opblaasbare kajak Intex Explorer K2 68307NP is ideaal om een recreatieve trip te maken in het zwembad of op een rustig meer.

De opblaasbare kano is gemaakt van sterk vinyl, waardoor hij zeer stevig en duurzaam is. Deze kajak is uitgerust met twee verstelbare opblaasbare stoelen met rugleuningen waardoor hij optimaal comfort biedt. De opblaasbare vloer maakt de kajak comfortabeler. De verwijderbare scheg aan de onderkant draagt bij aan de richtingsstabiliteit van de kajak. Het grijpkoord aan beide uiteinden maakt het eenvoudig om de kajak te vervoeren.

Sevylor Tahiti Plus Kayak – Opblaasbaar – 2+1-Persoons

Ben je op zoek naar een kajak voor het hele gezin? De Sevylor Tahiti Plus Kayak – Opblaasbaar – 2+1-Persoons – Blauw/rood biedt maximaal waterplezier voor 3 personen. De kajak is opblaasbaar, lichtgewicht en voorzien van het handige rugzaksysteem. Zo neem je de kajak eenvoudig overal mee naartoe. Dankzij uitneembare opblaasbare stoelen bouw je de kajak ook eenvoudig om naar een 2-persoons of 1-persoons kajak.

Intex Kajak opblaasbaar Challenger

Deze Intex opblaasbare kajak Challenger K2 is ideaal om een recreatieve tocht te maken op de vijver of een rustig meer.

De opblaasbare kajak is gemaakt van sterk vinyl, waardoor hij zeer stevig en duurzaam is. De kajak is uitgerust met twee verstelbare opblaasbare stoelen met rugleuning waardoor hij optimaal comfort biedt. De opblaasbare bodem maakt de kajak comfortabeler. De verwijderbare scheg aan de onderkant draagt bij aan de richtingsstabiliteit van de kajak. Het laadnet biedt opbergruimte voor je spullen en andere items. Het grijpkoord aan beide uiteinden maakt het eenvoudig om de kajak vast te pakken als je in de kajak zit, of om hem te vervoeren.

De levering bevat 1 opblaasbare kajak, 2 aluminium peddels, 1 pomp, 1 reparatieset en 1 opbergtas.

Sevylor Tahaa Kayak – Opblaasbaar – 2-Persoons

Sportief uitje op het water? De Sevylor Tahaa Kayak – Opblaasbaar – 2-Persoons – Blauw 2 persoons kajak biedt sportief waterplezier. Deze klassieke kajak heeft een stabiel en comfortabel design. De opblaasbare en uitneembare stoelen zorgen ervoor dat je het prima uithoud in deze kajak. Bovendien is de kajak voorzien van het zeer praktische rugzaksysteem waarmee je de opblaasbare kajak overal mee naartoe neemt.

Sevylor Adventure Kit Kano – Opblaasbaar – 2-Persoons

Verken het water in deze opblaasbare kajak. De Sevylor Adventure Kayak Kit – Opblaasbaar – 2-Persoons – Inclusief Peddels biedt maximaal comfort en een optimale wendbaarheid. Bovendien kan deze kajak prima tegen een stootje.

Bestway Opblaasbare Kajak – Kano

Zalig peddelen op het water in deze kajak. Lekker alleen in alle rust van het water en de natuur om je heen genieten terwijl je sportief bezig bent. Zie je het al voor je? Deze opblaasbare kajak van Bestway is gemaakt van stevig PVC. Omdat je hem nog moet oppompen, neemt hij weinig ruimte in je bagage in. De kajak heeft 3 luchtkamers en is uitgerust met een 1-persoonszitje. De afmetingen zijn 275 x 81 x 45 cm en hij kan een gewicht tot maximaal 100 kilo dragen. In de doos zit ook een peddel en een luchtpomp waarmee de kano zo is opgepompt. In het onwaarschijnlijke geval dat er een gaatje komt in het stevige materiaal, zit ook een reparatiesticker inbegrepen.

Hydro Force Ventura X2 opblaasbare kajak

Hydro Force Kayaks Ventura van Bestway. Sportieve, opblaasbare kayak voor 2 personen. Met opblaasbare bodem van zwaar PVC. 2 verstelbare zitjes met opbergvakken, los opbergvak, gecoat nylon cover, bestand tegen zon, olie en zeewater, afneembare vin en reparatie patch. Incl. 2 peddels van 218cm en handpomp. Max. gewicht 200 kg. Afmetingen: 330×94 cm.

Sevylor- 2-Persoons opblaasbare kajak – Madison – 330x94cm

Dol op watersport? De Sevylor- 2-Persoons opblaasbare kajak – Madison – 330 x 94cm biedt met zijn uitstekende eigenschappen en hoogwaardige materialen maximaal water- en sportplezier. De kajak heeft zittingen met een extra hoge rugleuning en comfortabele handgrepen. Ook bouw je deze 2-persoons kajak eenvoudig om tot een 1-persoons kajak.

Sevylor Alameda Opblaasbare Kano Opblaasbaar – 3 Persoons

De Sevylor Alameda is een zeer stabiele en comfortabele kajak. De opblaasbare kajak is uitermate geschikt voor tochten langs de kust en binnenlandse wateren. Dankzij de beschermingslaag van polyester rondom de kajak is deze kajak erg stevig en gaat deze niet zomaar lek. Ook niet wanneer deze in aanraking komt met scherpe materialen. Verder heeft de Sevylor Alameda drie luchtkamers. Mocht er dan een luchtkamer lek raken dan kun je altijd nog veilig aan de kant komen.

De Sevylor Alameda is een sportieve kayak met een robuust uiterlijk. Het is een zeer ruime kayak die plaats biedt voor 3 personen (2 volwassenen en 1 kind). De verhoogde stoelen zijn verstelbaar en hebben een hoge rugleuning voor extra comfort. De afneembare vinnen zorgen voor een perfecte wendbaarheid van deze kayak. Een ideale gezinskayak die prima geschikt is voor zowel beginners als de meer ervaren kayakkers.

Aqua Marina Kano – Oranje/grijs/zwart

 • Inhoud: kayak, pomp, draagtas, 2x peddel, 2x zitje, 2x vin
 • Afmeting kayak: 390 x 90cm
 • Gewicht kayak: 16kg
 • Vin: 2 kayak vinnen
 • Gebruiker: max 155kg
 • Peddel: 2x vierdelige, aluminium KP-1 peddel: 230cm lang, 1100 gram, polypropyleen blad
 • Pomp: double action pomp
 • Tas: detas is geschikt om de complete set in mee te nemen
 • Zitje: twee afneembare kayakzitjes
 • Kleur: oranje – donkergrijs – zwart – wit
 • Materiaal: PVC
Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
vidaxl.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
vidaxl.nl
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten