E-chopper kopen | De beste 5 + aankooptips

Stel je een mooie zomeravond voor, de zon gaat net onder en je rijdt langs de boulevard op een e-chopper. De wind waait door jouw haren en door jouw zonnebril zie je de blikken van andere weggebruikers, die jaloers naar jou kijken. Klinkt dit als iets voor jou? Dan is het e-chopper wellicht iets voor jou! In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten als je een e-chopper gaat kopen.

Inhoud

E-chopper kopen

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Wat is een e-chopper?

Voordat we de beste e-choppers van het moment laten zien, is het wel handig dat je weet wat een e-chopper is. Het is een grote kans dat je al weet wat een e-chopper is, of dat je er al een hebt zien rijden. Een e-chopper is een elektrisch aangedreven motorfiets. Het is een variant op de traditionele chopper.

Net als een normale chopper heeft een e-chopper ook een unieke uitstraling en is een opvallend voertuig om te zien. Het belangrijkste verschil met de traditionele chopper is dat e-chopper geen uitlaatgassen produceert, omdat het op elektriciteit werkt in plaats van op benzine. Dit maakt het rijden op een e-chopper veel milieuvriendelijker en stiller. Omdat een e-chopper geen motorolie of luchtfilters nodig heeft, zijn de onderhoudskosten vaak lager dan die van een normale motorfiets.

E-chopper

De 5 beste e-choppers om te kopen

Iedereen heeft andere wensen en eisen. Daarom is het lastig te zeggen welke e-scooter het beste is. Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt met in onze ogen de beste 5 e-choppers van dit moment. Er staan verschillende e-choppers uit verschillende prijsklassen. 

E-Chopper 6.0, 45Ah accu, actieradius tot wel 125km

Wil jij opvallen met jouw e-chopper? Dan is dit model wellicht iets voor jou! Deze elektrische chopper heeft een stoer design, met mooie brede banden. Daarnaast is deze e-chopper geschikt voor mensen die ver willen touren. Met de 45 Ah accu heeft deze e-chopper een actieradius tot wel 125 kilometer! De prijs is misschien wat aan de hogere kant, maar je krijgt er wel een degelijke e-chopper voor terug met een hoge actieradius.

Elephant - Elektrische Chopper - 25km/h - Actieradius 50km - Army Groen

Deze Elephant elektrische chopper heeft een accu van 20 Ah met een actieradius tot 50 km. Dit is minder ver dan de hierboven genoemde, maar doet niet onder aan het stoere design met de kleur Army Groen. De laadtijd van de accu bedraagt tussen de 5 en 7 uur. Het frame van deze robuuste scooter is gemaakt van kwalitatief sterk staal. De bodem en de opvulling van het frame bestaat uit kunststof. Het zadel is gemaakt van duurzaam en sterk synthetisch kunststof. Daarnaast zit er een zachte vulling in, wat zorgt voor een comfortabele rit.

Op deze e-chopper zit zelfs een telefoonhouder en usb aansluiting om jouw smartphone op te laden. Deze elektrische chopper is ideaal als je korte stukjes wil gaan touren. De prijs van deze Elephant ligt in de lagere prijsklasse. Wil je liever langere stukjes gaan rijden? Dan is deze e-chopper misschien iets minder geschikt.

 

Smart Wheelz E-Chopper

Deze Smart Wheelz E-chopper heeft een extra groot zadel met geveerde achterbrug. Samen zorgt dit voor extra comfort. Door de krachtige 40 Ah accu, kun je tot wel 120 kilometer rijden op één lading. Dit is wel altijd afhankelijk van verschillende factoren, zoals snelheid, gewicht helling etc. Naast de krachtige accu, kun je deze e-chopper binnen slechts vier uur opladen!
De schijfremmen voor en achter zorgen ervoor dat je binnen enkele meters veilig stilstaat.

Al met al is dit een hele goede e-chopper voor deze prijs.

E-Chopper Hoodax M1 60v 30ah accu actieradius 80km

Met deze stoere, mooie banden val jij zeker op! Deze e-chopper heeft een uniek design. Naast dit mooie design heeft deze elektrische Hoodax een 30 Ah accu, met een actieradius rond de 80 kilometer. Daardoor is deze e-chopper geschikt voor veel mensen. De prijs ligt gemiddeld en daar krijg je een stoere, robuuste e-chopper voor terug met een hoge actieradius. Al met al kan deze e-chopper een mooie keuze zijn voor jou.

Echopper V8 | Matt Groen | Ecruiser®

De Echopper V8 heeft een uniek en futuristisch design. Veiligheid staat bij Ecruiser centraal. De actieradius bedraagt 60 of 80 kilometer waardoor je een mooie ronde kan maken. De remweg van deze Echopper V8 bedraagt met 20 kilometer per uur slechts 1,2 meter. Deze e-chopper is geschikt voor mensen die van design en korte ritjes houden.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een e-chopper?

E-choppers lijken veel voordelen te hebben, maar er zitten ook een aantal nadelen aan deze elektrische choppers verbonden. Hieronder staan een aantal voor- en nadelen van e-choppers. Vervolgens kijken we ook of de voordelen sterker wegen ten opzichte van de nadelen.

Elektrische chopper kopen

De voordelen van een e-chopper

 • Goedkoper dan rijden op benzine
 • Milieuvriendelijk
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Rijden zonder lawaai
 • Opladen op veel plekken
 • Accu kan opgeladen worden door zonne-energie
 • Geen wegenbelasting

De nadelen van een e-chopper

 • De actieradius kan een probleem zijn
 • Aanschafprijs is vaak duurder
 • Accu`s moeten vervangen worden
 • Een e-chopper is een eenpersoonsvoertuig 
 • Andere weggebruiker horen je minder goed rijden, dit kan gevaarlijk zijn.

Afweging voor- en nadelen

Wij denken dat een e-chopper meer voordelen heeft dan nadelen. Echter verschilt dit wel per situatie. Iedereen heeft namelijk andere wensen en eisen. Ga jij bijvoorbeeld langere stukken rijden met twee personen? Dan is een alternatief, zoals een ”normale” scooter wellicht een betere optie. Gebruik jij een e-chopper voor te touren en kleinere stukjes af te leggen? Dan kan een e-chopper een goede investering zijn.

Waar moet ik op letten bij een e-chopper kopen?

Bij een e-chopper kopen moet je op een aantal dingen letten. Je wil namelijk het beste voor jouw geld krijgen. Het zou namelijk zonde zijn als de e-chopper niet aan jouw wensen en eisen voldoet. Hieronder staan een aantal punten weergegeven waar jij op moet letten bij de aanschaf van een elektrische chopper.

Actieradius van de e-chopper

Als eerste is het belangrijk om naar de actieradius te kijken van een e-chopper. De actieradius bepaalt hoe ver je met de e-chopper kan rijden. De accu wordt uitgedrukt in Ah (Ampère per uur). Hoe meer Ah, hoe verder de actieradius is. Op de website van de aanbieder kun je vaak zien hoeveel Ah de accu heeft. Hoe sneller je rijdt of hoe zwaarder je bent, des te minder ver de actieradius wordt. 

Van tevoren is het goed om te weten waarvoor je de e-chopper gaat gebruiken. Zijn het vooral korte stukjes? Of ga je langere touren maken. Over het algemeen geldt: hoe hoger de actieradius, hoe hoger de prijs. 

Snelheid van de e-chopper

Een e-chopper kan maximaal 25 km/u (blauw kenteken) of 45 km/u (geel kenteken) gaan. Let er wel op dat hoe sneller je gaat, hoe sneller de accu leeg gaat. Bepaal van tevoren of je een elektrische chopper wil die 25 km/u gaat of 45 km/u. Dit is geheel afhankelijk waarvoor je de e-chopper gaat gebruiken.

Opladen van de accu

Een ander belangrijk onderdeel is hoe snel het opladen van de accu duurt. Gemiddeld duurt het opladen van een elektrische chopper zo`n 3 tot 9 uur. Als jij dit een belangrijk aspect vindt, dan kun je hier rekening mee houden in het zoekproces. 

Comfort en design

Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoe gebruiksvriendelijk de e-chopper is. Zit de e-chopper lekker en is het stuur verstelbaar? Dit zijn vragen waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een e-chopper.

Verder is het design (voor de meeste mensen) ook van belang. Met een e-chopper kun je heerlijk flaneren! Dit wil je wel doen met een mooi design. 

Veiligheid

Als je een e-chopper gaat kopen, dan is het belangrijk om ook goed naar de veiligheid te kijken. Een elektrische chopper gaat best wel snel. Zorg er dus voor dat de elektrische chopper van stevig materiaal is gemaakt. Daarnaast is goede verlichting ook belangrijk. Verder kan je er ook voor kiezen om voor een e-chopper te gaan met stuurslot.

Prijs/kwaliteit

Als je een e-chopper gaat kopen, dan wil je niet te veel geld uitgeven. Echter is het wel belangrijk dat een e-chopper aan jouw wensen kan voldoen. Ga je grotere afstanden touren? Dan kun je beter iets meer betalen, waardoor je een hogere actieradius hebt. 

Extra functionaliteiten

Als laatste kun je nog kijken naar extra functionaliteiten, zoals een telefoonhouder. Dit kan handig zijn, zodat jij de navigatie kan zien terwijl je aan het touren bent. Daarnaast kun je ook kiezen voor een e-chopper waar je jouw telefoon kan opladen.

E-chopper huren

Het is mogelijk om direct een e-chopper te kopen, maar je kan er ook voor kiezen om een e-chopper te huren. Door een e-chopper te huren, weet jij precies of een e-chopper geschikt is voor jou als vervoersmiddel. Het zou namelijk zonde zijn als je een dure e-chopper aanschaft die je weinig gebruikt. Een e-chopper huren kan op verschillende toeristische plekken en is een leuk uitje met familie of vrienden. Daarnaast hoef je niet direct de hele dag een e-chopper te huren, maar kan dit ook slechts een aantal uur. Zo weet je in ieder geval of een e-chopper iets voor jou is. 

Veelgestelde vragen

Je kan al een e-chopper kopen voor ongeveer 1500 euro. Gemiddeld kost een e-chopper 2000 tot 3000 euro. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals accuduur en actieradius. Naast de aanschafwaarde, betaal je ook voor het opladen van de accu`s en voor de verzekering.

Ja, als je een e-chopper wil rijden, dien je in het bezit te zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs B. Je dient minimaal 16 jaar te zijn om een e-chopper te besturen.

Ja, je dient jouw e-chopper te verzekeren als je op de openbare weg gaat. Jouw e-chopper moet minimaal WA verzekerd zijn. Vergelijk van tevoren verzekeringen, zodat je weet wat er wel en niet gedekt is. Daarnaast weet je ook direct de prijs van de verzekering.

Er zijn twee soorten e-choppers. De meeste e-choppers worden geleverd met het blauwe kenteken. Deze e-choppers mogen maximaal 25 kilometer per uur rijden. Daarnaast zijn er ook e-choppers met een geel kenteken. Deze e-choppers gaan maximaal 45 kilometer per uur.

Er geldt sinds 1 januari 2023 ook een helmplicht voor snorfietsen. In beide gevallen moet je dus een helm dragen.

Een e-chopper is een vervoersmiddel voor slechts één persoon. Er bestaan e-choppers met kinderzitjes. Hier zit wel een maximaal gewicht aan verbonden (vaak tot 120 kilogram). Hoe zwaarder het gewicht, des te minder hoog de actieradius is. Controleer ook altijd of een e-chopper ook voor meerdere personen verzekerd is.v

Fat tires zijn dikke banden. De meeste e-choppers hebben fat tires. Naast een coole uitstraling, zorgen fat tires ook voor extra contact met de weg.

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten