Beste weegschaal met vetpercentage [year]

Je bent goed aan het sporten en daarom wil je graag je vooruitgang goed bijhouden. Dit kun je op verschillende manieren doen. Een weegschaal die ook jouw vetpercentage meet, kan hierbij helpen. In dit artikel lees jij alles over de beste weegschalen die ook jouw vetpercentage meten. Daarnaast vergelijk je hier direct 10 goede weegschalen die het vetpercentage meten.

Inhoud

Vind de beste weegschaal met vetpercentage [year]!

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Hoe werkt een weegschaal die het vetpercentage meet?

Een weegschaal die het vetpercentage kan meten, wordt vaak ook wel een BIA weegschaal genoemd. BIA staat voor Bio-elektrische Impedantie Analyse. Deze analyse stuurt elektrische schokjes door jouw lichaam heen. Dit gebeurt gevoelloos. De weegschaal kan dan makkelijk meten hoe snel de stroom door het lichaam gaat. 

Weegschaal met vetpercentage

Waar moet ik op letten bij het kopen van een weegschaal met vetpercentage?

Als je een weegschaal gaat kiezen, dan moet je op een aantal zaken letten. Je wil namelijk niet hebben dat je een verkeerde aankoop doet. Hieronder staan tips waar jij rekening mee kan houden bij de aanschaf van een weegschaal.

Bepaal welke metingen jij wil verrichten

Een weegschaal kan veel metingen uitvoeren. Het meten van jouw lichaamsvet is een meting. Daarnaast zijn er veel meer metingen die uitgevoerd kunnen worden. Bekijk van te voren dus goed welke metingen jij wil uitvoeren. Een aantal van de mogelijke metingen staan hieronder weergegeven:

 • Gewicht
 • BMI
 • Lichaamsvet
 • Spiermassa
 • Vochtbalans
 • Botmassa
 • BMR (metabolisme)
 • Vetvrij lichaamsgewicht
 • Onderhuids vet
 • Visceraal vet
 • Spieropslagvermogen
 • Botmassa
 • Eiwit
 • Metabole leeftijd
 • Lichaamstype

Resultaten bijhouden met een app

Kijk of een weegschaal jouw resultaten kan bijhouden met een app. Mocht dit mogelijk zijn, verdiep dan ook even in de app. Sommige apps zijn minder gebruiksvriendelijk dan andere apps. Je kan van tevoren filmpjes kijken over de app en bepalen of jij dit een handige app vindt. 

Weegschaal

Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid

Het is ook belangrijk om te kijken hoe nauwkeurig de weegschaal is die jouw vetpercentage meet. Er wordt veel gesproken over de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van BIA weegschalen. Lees je hier goed over in. Sommige mensen zeggen dat deze weegschalen totaal niet betrouwbaar zijn, terwijl andere weer zeggen dat ze redelijk betrouwbaar zijn. Het is belangrijk dat je hier goed over inleest en een mening over vormt. Dit artikel kan jou misschien wel verder helpen.

Tussen verschillende weegschalen zit vaak een (klein) verschil qua nauwkeurigheid. Lees ook de reviews. Mensen die de weegschaal gebruiken kunnen het aangegeven percentage vergelijken met de (betere) weegschaal in de sportschool. 

Het merk

Kijk of het een betrouwbaar merk is. Het is belangrijk dat de weegschaal een goede tijd mee kan gaan. Daarom is het ook belangrijk om naar de kwaliteit te kijken van de weegschaal. Reviews van andere mensen kunnen hier goed bij helpen.

Weegschalen met vetpercentage vergelijken

Je hebt nu gelezen over weegschalen met vetpercentage. Vergelijk hieronder de beste weegschalen die ook het vetpercentage kunnen meten. Let goed op dat je een model kiest die betrouwbaar is en aan jouw wensen voldoet.

Ayangoods Slimme Weegschaal

Creëer jouw ideale lichaam met deze slimme weegschaal van Ayangoods. Monitor dit proces met behulp van onze exclusieve Leaone app. Met de app heb je inzicht in maar liefst 12 lichaamsmetingen in o.a. je bmi, vetpercentage, gewicht, spiermassa en nog veel meer! Bekijk je vooruitgang dagelijks in 1 oogopslag. De Leaone app synchroniseert tevens met de gezondheidsapps op Iphone en Samsung.

 

E.volve Slimme Weegschaal

Behaal nu jouw fitnessdoel! Wel 14x gedetailleerde lichaamsanalyse in 1 oogopslag dankzij de bluetooth weegschaal van e.volve. Met behulp van onze exclusieve Fitdays App zie je overzichtelijk jouw vooruitgang in o.a. vetpercentage meter, gewicht, spiermassa en meer! Onze Fitdays app synchroniseert met de gezondheidsapps op iPhone, Samsung en Fitbit.

Tanita RD545 - Personenweegschaal

De Tanita RD-545 doet een segmentele meting en is uitgerust met een medische graad dubbele frequentie BIA-technologie. Zo biedt het de hoogste lichaam compositie nauwkeurigheid in het comfort van uw eigen huis.

Beurer BF1000 - Personenweegschaal

Precisie full-body analyse weegschaal van het merk Beurer. Door het verhoogde scherm maakt het aflezen van de cijfers makkelijker. De weegschaal bepaald het gewicht, lichaamsvet, lichaamswater, spierpercentagestage, botmassa, BMR / AMR (kcal) en BMI. Met de bluetooth functie kan data worden gestuurd naar de HealthManager applicatie van Beurer. Nauwkeurige full-body analyse met 8 elektrodenKruismeting met 8 elektroden voor nauwkeurige bewaking van verschillende delen van het lichaam (armen, benen, romp)Bepaling van het lichaamsgewicht, lichaamsvet, lichaamswater, spierpercentage, botmassa, BMR / AMR (kcal)Bepaling van visceraal vet (organisch vet / buikvet) *Basale omzet en actieve omzet in kcalVerhoogd dot matrix-display op een aluminium standaard met blauwe achtergrondverlichting voor optimale leesbaarheidTijd- en datumweergaveIntuïtieve gebruikershandleiding in 5 talen (D / GB / F / ES / I)Met de software / app “beurer HealthManager” gratis te downloadenMet geborstelde roestvrij stalen elektroden (handheld)ITO ** gecoat weegoppervlak van 10 mm dik veiligheidsglasSchakel over naar kg / lb / stCapaciteit: 200 kgMeetnauwkeurigheid:- 0,1% voor lichaamsvet, lichaamswater en spierverhouding- 50 g voor lichaamsgewicht en botmassa5 activiteitenniveaus10 gebruikers herinneringen met 30 meet ruimten per + gastmodusOverbelasting indicatieButton-On en Quick-Start-technologieAutomatische uitschakelingIncl. 4 x 1.5V AA batterijen5 jaar garantieProduct afmetingen (LxWxH): 38 x 39 x 100 cmProduct gewicht: approx. 6.35 kg

TANITA RD-953 Slimme Personenweegschaal

De TANITARD 953 is een personenweegschaal waarmee je een complete lichaamsanalyse uitvoert. De weegschaal toont namelijk niet alleen je gewicht, vetpercentage, spiermassa, BMI en botmassa. Je spierkwaliteit, fysieke gesteldheid, buikvet, metabolische leeftijd en caloriebehoefte bij rust berekent hij ook. Wanneer je op de weegschaal gaat staan, herkent het apparaat jou en zie je binnen enkele seconden de meetwaarden op het display verschijnen. De waarden worden in 3 kleuren getoond. De kleur groen staat voor een gezonde waarde. De kleur geel staat voor een grensgebied en de kleur rood betekent dat er echt werk aan de winkel is. Al je meetresultaten bekijk je gewoon op je smartphone terug in de MyTANITA-app. Met meerdere mensen gebruik maken van de weegschaal is ook mogelijk. De personenweegschaal heeft namelijk ruimte voor 4 gebruikersprofielen.

Garmin Index™ S2 Slimme Weegschaal

Wil je een beter inzicht krijgen in je eigen gezondheid en op een slimme manier je gewicht in de gaten houden? Ga dan voor de Garmin Index S2 Smart Scale. Dit is de nieuwste slimme weegschaal van Garmin en is gemakkelijk te gebruiken. Je kunt de weegschaal verbinden met de gratis Garmin Connect app. Na het verbinden blijft de Smart Scale nauw gesychroniseerd met de app.

Silvergear Slimme Pro Weegschaal

Wist je dat de meeste smart scales alleen goed je onderlichaam kunnen meten? Veel weegschalen hebben immers maar 2 of 4 sensoren en meten alleen via de voeten. Het elektrische ‘stroompje’ kiest altijd de kortste weg en reist dan alleen van je ene been naar je andere.

Deze slimme pro weegschaal heeft 8 zeer nauwkeurige sensoren, waarvan 4 in het handvat. Zodra je de handvatten vastpakt en met blote voeten op de weegschaal gaat staan, wordt met deze weegschaal wél je hele lichaam doorgemeten.

Nauwkeuriger en uitgebreider dan deze smart personenweegschaal ga je het thuis niet krijgen!

Conclusie

Er zijn dus veel verschillende weegschalen die het vetpercentage kunnen meten. Hopelijk weet jij nu alles over de beste weegschalen die ook jouw vetpercentage kunnen wegen. Vond jij dit een interessant artikel? Bekijk ook onze andere artikelen over mooi en gezond.

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
coolblue.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
coolblue.nl
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten