Beste oorthermometer [year]

Als je ziek bent, dan wil je vaak je temperatuur meten. Zo weet je of je koorts hebt of niet. Dit moet wel op een betrouwbare manier gebeuren. Met een oorthermometer kun je dit eenvoudig meten. Na het lezen van dit artikel, weet jij alles over thermometers. Daarnaast zie je in dit artikel de beste oorthermometers van [year]. We geven tips waar je op moet letten als je een oorthermometer gaat kopen. Zo kun je direct de beste oorthermometers van [year] vergelijken.

Inhoud

Vind het beste oorthermometer van [year]

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Wat is een oorthermoter?

Een oorthermometer is een apparaat waarmee jij jouw lichaamstemperatuur comfortabel en meestal betrouwbaar kan meten. Door de oorthermometer te gebruiken, kun jij gemakkelijk vaststellen of jij koorts hebt of niet. Je hoeft een oorthermometer slechts enkele seconden in jouw oor te houden. Vervolgens kun je direct het resultaat zien. De lichaamstemperatuur wordt dan uitgedrukt in aantal graden Celsius.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een oorthermometer?

Voordat je zomaar de eerste de beste oorthermometer gaat uitkiezen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Het meeste verschil zit in de prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksgemak en (extra) functionaliteiten. Als je de onderstaande kopjes hebt gelezen, dan weet jij waar jouw oorthermometer aan moet voldoen.

Thermometer

Prijs-kwaliteitverhouding

Iedere oorthermometer doet hetzelfde, namelijk jouw temperatuur meten. Er zit wel veel verschil in de prijs-kwaliteitsverhouding. Dit kan invloed hebben op de betrouwbaarheid van de uitslag, maar ook op de stevigheid van de oorthermometer. 

Geluidssignaal bij einde meting

Deze functie zit bijna op alle oorthermometers. Dit is een handige functie, want je krijgt direct een geluidssignaal te horen als de meting klaar is. Zo zit je niet onnodig lang met de thermometer in je oor. Lijkt jou dit een handige functie? Controleer dan op de product pagina van de gewenste oorthermometer of deze optie erop zit.

Oorthermometer met koortswaarschuwing

Ook zijn er een aantal oorthermometers die een koortswaarschuwing geven. Heb jij een normale temperatuur, lichte koorts of juist hoge koorts? Dan geeft oorthermometer jou een waarschuwing. Als voorbeeld:

Meting: 36,5°C – 37,3°C (normale temperatuur) –> Groen lichtje met lange pieptoon
Meting: 37,4°C – 37,9°C (lichte koorts) –> Oranje lichtje met 3 korte piepjes
Meting 38°C – 42.9°C (hoge koorts) –> Rood lichtje met 5 korte pieptonen

Vind je dit fijn? Kies dan voor een oorthermometer met een koortswaarschuwing functie.

Temperatuur meten via oor en voorhoofd

Een andere optie is om een oorthermometer te kopen waarmee je ook de temperatuur via een voorhoofd kan meten. Dit is ideaal als jij de temperatuur van een slapend kind wil meten. Je kan daarnaast de temperatuur op twee manieren meten, wat dus een betrouwbaarder beeld kan geven.

 

Temperatuur via voorhoofd meten

Andere temperatuurmetingen uitvoeren

Daarnaast kun je ook een thermometer selecteren die naast lichaamstemperatuur kan meten, ook andere temperaturen kan meten. Zo kun je bijvoorbeeld de temperatuur van vloeistoffen of de omgevingstemperatuur meten. Verder kun je gewoon jouw lichaamstemperatuur meten. Deze thermometer is dus multifunctioneel.

 

Heldere aflezing in het donker mogelijk

Dit is een punt waar mensen nog niet veel op letten. Stel voor dat jouw kind ziek is en ligt de slapen. Dan wil je nog even de temperatuur meten zonder hem of haar wakker te maken. In het donker wordt het aflezen van een aantal thermometers lastig. Kies daarom een oorthermometer waarbij het display goed verlicht is.

Oorthermometer met memory modus

Het is mogelijk om zelf de temperaturen bij te houden. Dit kan veel werk zijn. Daarom kun je er ook voor kiezen om een oorthermometer te kiezen die de gemeten temperaturen bijhoudt.  Het apparaat houdt dan een aantal metingen bij in het geheugen.

Koppelbaar met app

Het is ook mogelijk om een oorthermometer te kopen die je kan koppelen met een app. Zoals bij de bovengenoemde optie, hoef je hier ook niet alle metingen zelf bij te houden. Je kan de resultaten gemakkelijk terugvinden in de app. Er zijn nog niet veel varianten met deze optie, maar ze zijn wel in opkomst. 

Hoeveel kost een oorthermometer?

Een goede oorthermometer kost gemiddeld tussen de €25 en €50 euro. Dit is even een investering, maar de oorthermometer gaat vaak lang mee. Naast de aanschafkosten, heb je ook beschermkapjes of lens filters nodig. Dit is het beschermlaag die het apparaat oog hygiënisch houdt. De prijzen van deze kapjes verschillen sterk. Voor €10 euro heb je soms al 80 tot 100 beschermkapjes. 

Wat zijn de voordelen van een oorhtermometer?

Een oorthermometer is dus een redelijk betrouwbare manier om jouw lichaamstemperatuur te meten. Een voordeel is dat je oorthermometers kan aanschaffen met veel verschillende extra functies. Daarnaast is een oorthermometer een heel comfortabele manier om jouw lichaamstemperatuur te meten. Verder is het een voordeel dat je heel snel de temperatuur kan aflezen.

Wat zijn de nadelen van een oorhtermometer?

Er wordt aangegeven dat een rectale thermometer de betrouwbaarste manier is om jouw temperatuur te meten. De oorthermometer is dus niet de betrouwbaarste thermometer. In dit artikel lees je er meer over. Helaas is een rectale thermometer voor veel mensen echt niet comfortabel. Daarom is een oorthermometer een redelijk betrouwbaar, maar comfortabeler alternatief. Een ander nadeel is dat je los voor de beschermkapjes of lens filters moet betalen. Dit kan een overweging waard zijn om voor een andere thermometer te kiezen.

Vanaf welke leeftijd mag je een oorthermometer gebruiken?

Meestal worden oorthermometers nog niet bij jonge baby`s gebruikt. Je kan ervoor kiezen om een oorthermometer aan te schaffen met een voorhoofd temperatuurmeter. Zo kun je op het begin de temperatuur gemakkelijk meten via het voorhoofd en later via het oor. Wil je bij jouw baby echt een betrouwbare meting verrichten? Dan kun je ook andere (eerdere besproken) methodes gebruiken.

Wanneer heb ik koorts?

Normaal gesproken lig een normale lichaamstemperatuur op 37 graden celcius. Dit verschilt echter per persoon. Bij de ene persoon kan dit dus iets meer of minder zijn dan bij de andere. Vanaf 38 graden celcius spreken we van koorts. Heb je een temperatuur tussen de 37,5 en 38 graden celcius? Dan heb je verhoging. Een oorthermometer met koortswaarschuwing kan jou hierin ondersteunen.

Koorts

Hoe betrouwbaar is een oorthermometer?

Als je de meting goed uitvoert, dan wijkt een oorthermometer vaak 0,1 tot 0,2 graden celcius af. Je hebt dus een redelijk betrouwbaar beeld van jouw lichaamstemperatuur. Vind jij dit niet betrouwbaar genoeg? Dan zijn er nog andere manieren waarmee jij betrouwbaarder jouw lichaamstemperatuur kan meten. Deze zullen we hieronder bespreken.

De alternatieven

Comfortabele alternatieven

Een oorthermometer is een redelijk comfortabele manier om jouw temperatuur te meten. Naast deze optie, zijn er ook andere comfortabele mogelijkheden hoe jij jouw temperatuur kan meten. 

Axillair (onder de oksel)

Met een axillaire meting wordt de thermometer in het diepste gedeelte van de oksel geplaatst. Het is daarbij wel belangrijk dat de oksel goed droog is. Niet voor iedereen is deze manier geschikt. Lees dit goed na als je er een gaat bestellen.

Via het voorhoofd

Met deze methode richt je het apparaat op het voorhoofd. Via infraroodstraling wordt de temperatuur gemeten. Tegenwoordig zijn er ook thermometers die ook jouw temperatuur kunnen meten via het voorhoofd.

Een betrouwbaarder alternatief

Je kan ook voor een alternatief kiezen die redelijk betrouwbaar zijn. Opties zijn oraal of rectaal jouw temperatuur meten. Rectaal temperaturen is het betrouwbaarste alternatief, maar voor vele niet het comfortabelste alternatief. 

Oraal

Daarnaast is het ook mogelijk om jouw temperatuur te meten via een thermometer die jij in jouw mond plaatst. Ook deze thermometer is niet voor iedereen geschikt en even fijn om te gebruiken. Wil jij echt op de betrouwbaarste manier jouw temperatuur meten? Bekijk dan het volgende alternatief.

Rectaal

Een betrouwbaar alternatief is de rectale thermometer. Artsen zeggen vaak dat dit de beste manier is om jouw lichaamstemperatuur te meten. Het nadeel hiervan is wel dat dit voor veel mensen een stuk minder prettig is. 

Temperatuur meten

Wat zijn bekende oorhtermometer merken?

Je kan uit veel verschillende merken kiezen, zoals Braun, Medisana, Omron, Librie en Bintoi. Heb jij een voorkeursmerk? Dan kun je deze meenemen in de vergelijking. Je kan ook altijd kiezen voor een bekender merkt zoals Braun of Medisana.

Beste oorthermometers van[year]

Nu heb je alles gelezen over oorthermometers. Vergelijk nu direct de beste oorhtermometers van [year]. Hopelijk vind jij een oorthermometer die bij jou past! Wil je meer lezen over de beste mooi & gezond producten? Bekijk dan ook direct de andere artikelen.

Ben je op zoek naar een goede oorthermometer? Dan kun je voor oorthermometer gaan van Braun. Deze thermometer heeft veel goede recensies en is zeer scherp geprijsd!

Bintoi® XE200 - Thermometer - Temperatuurmeter - Koortsthermometer

De XE200 zorgt ervoor dat je vanop een afstand op een eenvoudige en accurate manier, de temperatuur kan meten. De voorhoofdthermometer zorgt ervoor dat jij je kindje niet hoeft wakker te maken voor het meten van koorts. Daarnaast is het ook bruikbaar voor volwassenen.

Bintoi® X200 - Thermometer voorhoofd - Oorthermometer - Koortsthermometer

Deze thermometer zorgt ervoor dat je op een eenvoudige en accurate manier, de temperatuur van je baby kan meten. De voorhoofdthermometer zorgt ervoor dat jij je kindje niet hoeft wakker te maken voor het meten van koorts. Daarnaast is het ook bruikbaar voor volwassenen.

Wellue Thermometer

Wellue Thermometer

Bekijk prijs bij:

bol.com

Wil je jouw gezondheid beter in kaart brengen? Omdat jij een sporter, long-, astma-, of hartpatiënt, stoppende roker of EHBO’er bent? Met de handige saturatiemeter van de Wellue kun je snel op een professionele manier zonder in je vinger te prikken. Inzicht krijgen op jouw gezondheid. Hierdoor kun je direct zonder naar de arts te gaan jouw bloed zuurstofniveau (SpO2) en hartslag (PR) zien.

 

Braun IRT 6520B ThermoScan 7 MNLA - Lichaamsthermometer - Zwart

De ThermoScan® 7 is het paradepaardje onder de thermometers van Braun. Hij is voorzien van de nieuwe gepatenteerde Age Precision®-technologie: een leeftijdsafhankelijke koortsindicator waarmee het meten van de lichaamstemperatuur van uw kind geen nattevingerwerk meer is.

Uit klinisch onderzoek blijkt dat de definitie van koorts verschilt afhankelijk van de leeftijd van een kind**. Wat bij een vierjarige een normale temperatuur is, kan koorts zijn bij een pasgeborene. Leeftijd is de bepalende factor. Om u meer vertrouwen te geven bij het interpreteren van de lichaamstemperatuur van uw kind heeft Braun de nieuwe ThermoScan® 7 (IRT6520) met gepatenteerde Age Precision®-technologie ontwikkeld.

Het display met kleurcodes helpt u, op grond van de leeftijd van uw kind, de afleeswaarde juist te interpreteren, zodat u daar naar kunt handelen.

Conclusie

Je hebt nu alles gelezen over de beste oorthermometers. Het is nu makkelijker om een oorthermomter te kiezen die goed bij jouw wensen en eisen past. Hopelijk heb jij een juiste keuze kunnen maken!

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten