Vergadertafel | Aankooptips en vergelijken

De zoektocht naar een nieuwe vergadertafel wordt vaak onderschat. Er wordt vaak alleen naar het design en de maat gekeken. Maar er komt best wel wat kijken als je een nieuwe vergadertafel wil aanschaffen. In dit artikel leggen we alles uit over hoe jij de beste vergadertafel voor jouw situatie kunt selecteren. Daarnaast vind je hier direct een aantal vergadertafels ter inspiratie. 

Inhoud

Vergadertafel

Vergadertafel | Aankooptips en vergelijken

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Beste vergadertafels vergelijken

Vergelijk hieronder de beste vergadertafels van dit moment. Er staan tafels weergegeven van verschillende formaten, designs en prijzen. Weet jij nog niet zo goed welke vergadertafel voor jouw geschikt is? Lees dan verder over waar je op moet letten bij het kiezen van een vergadertafel.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een vergadertafel?

Zoals we al hebben aangegeven, wordt het selecteren van een vergadertafel vaak onderschat. Er wordt dan slechts naar enkele factoren gekeken. 

1. Bepaal het doel van de vergadertafel

Dit lijkt misschien een beetje cliché, maar dat is het echt niet. Natuurlijk gebruik de je vergadertafel om te vergaderen. Vraag jezelf wel af wat voor overleggen er plaats gaan vinden. Komen er klanten aan de tafel te zitten? Wat voor gesprekken ga je voeren? Het doel van de overlegtafel is belangrijk voor de volgende stappen.

2. Bepaal de vorm van de tafel

Als je het doel hebt bepaald, dan kun je gaan kijken naar welke vorm hierbij het beste past.  De vorm van de vergadertafel kan invloed hebben op de vergadering. Daarnaast is het wel belangrijk die wel goed in jouw ruimte past. 

Invloed van de vergadertafelvorm op het gesprek

Misschien heb je er nog niet erbij stilgestaan, maar de vorm van de vergadertafel heeft invloed op het gesprek. Bij een ronde tafel kunnen de meeste mensen elkaar gemakkelijk aankijken. Als je een gesprek voert met meerdere personen aan een grote rechthoekige tafel, dan kunnen bepaalde personen elkaar lastiger zien. Wil jij veel brainstormen en iedereen aan het woord laten? Dan kan een ronde tafel wellicht een goede optie zijn. In veel brainstormruimtes zie je ronde tafels staan. Geef je veel presentaties aan verschillende collega`s of relaties? Dan kan wellicht een rechthoekige vergadertafel een uitkomst bieden. Ga voor jezelf na wat in jouw situatie de ideale vorm van de tafel is bij het doel van het gesprek.

Vorm in de ruimte

Hoewel de vorm van de vergadertafel veel invloed heeft op de vergadering, moet de tafel ook in de ruimte passen. Er moet fysiek ruimte genoeg zijn. Sommige vormen passen beter een in ruimte dan andere vormen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of de vorm bij de stijl past. Hier komen we later op terug.

3. Aantal personen en het formaat

Bepaal hoeveel personen er meestal bij het overleg aanwezig zijn. Dit is handig om te weten voor het formaat van de vergadertafel. Het is raadzaam om ook even naar de toekomst te kijken. Verwacht je dat er veel nieuwe mensen aangenomen worden die gebruik gaan maken van de tafel? Of komen er meerdere relaties bij jouw bedrijf vergaderen? Dan kun je beter een iets grotere tafel kopen. 

4. Design van de tafel

Daarnaast is het belangrijk om naar het design van de tafel te kijken. We zullen naar het design vanuit verschillende perspectieven bekijken.

Design bij branding en kernwaarden

Als eerste is het goed om te kijken of de tafel bij jouw bedrijf past. Past het design bij jouw uitstraling? Zijn jouw kernwaarden kwaliteit en betrouwbaarheid? Dan wil je niet aankomen met een goedkope tafel die nog net niet uit elkaar valt. Dan kun je wellicht beter een grote robuuste tafel nemen met een strak design. 

Komt de vorm overeen met de stijl van de ruimte?

We hebben het al gehad of de vorm in de ruimte fysiek past. Daarnaast is het ook goed te kijken of de vorm past bij het totale design van de ruimte. Het is niet aan te raden om een ronde tafel te plaatsen in een ruimte waar alles strak en vierkant is. Andersom kun je ook beter voorkomen. Let daarom goed op 

Het design van het blad

Bij een aantal vergadertafels is het mogelijk om te kiezen voor een speciaal blad. Zo kun je het design van jouw vergadertafel matchen met de rest van de omgeving. Bepaal dus van tevoren welk bladdesign je wil hebben.

Smaak

Ten slotte komen we me misschien wel met het belangrijkste puntje van het design: smaak. Jij moet een tafel mooi vinden. Het is namelijk jouw bedrijf en jij bepaalt welk design het wordt. 

5. overige handige functies

Naast de bovengenoemde punten, is het ook handig om te kijken naar extra functionaliteiten. De tafel bied jou zo extra comfort. Naast de hieronder genoemde punten, kunnen er nog veel extra functionaliteiten zijn. Een inklapbare tafel of een tafel op wieltjes worden wel vaak gekozen, zeker als de ruimte multifunctioneel wordt ingezet.

Inklapbare vergadertafel

Je kan ook voor een inklapbare vergadertafel. Dit is ideaal als je de ruimte voor meerdere doeleinden gebruikt. De vergadertafels kun je op deze manier makkelijker opbergen. Mocht je deze functie fijn vinden, dan kun een voor een inklapbare vergadertafel gaan.

Op wieltjes

Er is ook een mogelijkheid om voor een vergadertafel te kiezen die op wieltjes bevestigd is. Dit is een uitkomst als je een ruimte multifunctioneel wil gebruiken. De tafels kunnen makkelijker in een andere vorm worden geplaatst. Zo kun je voor vergaderingen en presentaties een andere dynamiek creëren. 

Conclusie

Zoals je hierboven gelezen hebt, bestaat de beste algemene vergadertafel dus niet. Het is dus belangrijk dat je met veel zaken rekening houdt. We hopen dat je na het lezen van dit artikel meer inzichten hebt gekregen over een vergadertafel en hopelijk heb jij een geschikte tafel kunnen vinden. Vond jij dit een interessant artikel? Bekijk dan ook onze andere kantoor artikelen.

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten