Luxe vulpen

Luxe vulpennen zijn niet alleen schrijfinstrumenten, maar ook statussymbolen en eigenlijk ook wel kunstwerken. Ze zijn ontworpen voor mensen die schrijven als een kunst beschouwen en genieten van de voldoening van een mooie handtekening. Een luxe vulpen is dus ideaal als je veel handtekeningen zet en indruk wil maken, want deze pennen zijn niet voor iedereen weggelegd. In dit artikel lees je alles over luxe vulpennen en zie je vijf verschillende luxe vulpennen.

Inhoud

Wat zijn luxe vulpennen?

Een luxe vulpen is een schrijfinstrument dat is ontworpen met oog voor detail en kwaliteit. Deze vulpennen worden vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals goud, zilver en edelstenen en hebben unieke designs. Een luxe vulpen schrijft niet alleen comfortabel, maar kan ook een statement maken over de stijl en persoonlijkheid van de schrijver. Al met al staat het voor wat de naam eigenlijk al zegt, luxe. 

 

Luxe vulpen

Voordelen van luxe vulpennen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een luxe vulpennen. In de eerste plaats hebben ze een elegante uitstraling en zijn ze vaak ontworpen om de aandacht te trekken. Ze zijn ook duurzaam en gaan vaak jarenlang mee. Daarnaast zijn ze comfortabel om mee te schrijven en zijn ze voorzien van hoge kwaliteit inktpatronen die vaak gemakkelijk te vervangen zijn. Doordat ze comfortabel zijn, schrijf jij eenvoudig langere brieven en teksten.  Naast de vele voordelen, zitten er ook een aantal nadelen aan een luxe vulpen verbonden.

Nadelen van een luxe vulpen

Hoewel er veel voordelen verbonden zijn aan het gebruik van een luxe vulpen, zijn er ook enkele nadelen. In de eerste plaats zijn ze vaak duur, wat betekent dat ze niet voor iedereen betaalbaar zijn. Dit is ook niet heel vreemd, omdat het een ”luxe” vulpen heet. Dit maakt de vulpen ook een stuk exclusiever. Daarnaast zijn ze vaak gevoelig voor krassen en andere beschadigingen, wat betekent dat ze met zorg behandeld moeten worden. De materialen van luxe vulpennen zijn vaak duurzaam, maar je wil niet hebben dat er een kras op de vulpen zit. Let hier dus goed op als je een luxe vulpen gaat aanschaffen.

Vulpennen als relatiegeschenk

Daarnaast zijn luxe vulpennen erg geschikt om als relatiegeschenk te geven. Zeker als je indruk wil maken op een (nieuwe) klant. De prijs van luxe vulpennen variëren sterk en beginnen rond de 80 euro. Daarnaast heb je ook luxe vulpennen van meer dan duizend euro. Dit maakt het aantrekkelijk om een vulpen als relatiegeschenk te geven. Je kan luxe vulpennen uit verschillende prijsklassen geven aan bedrijven uit verschillende segmenten. Zo weet je zeker dat je indruk maakt.

De beste luxe vulpennen

Over het algemeen geldt: smaken verschillen. En dat is zeker zo bij luxe vulpennen. Hieronder vind je vijf verschillende luxe vulpennen uit verschillende prijsklassen, met verschillende designs.

Lamy 2000 Steel vulpen 14kt Fijn

Allereerst zie je hier de Lamy 2000 Steel vulpen. De Lamy 2000 serie bestaat al sinds 1966 en wordt door veel mensen gezien als een van de meest luxe balpennen ter wereld. Dit is niet zo gek, want deze pen heeft een handgepolijste 14 karaat gouden penpunt met een platina afwerking. Al met al een kwalitatieve luxe vulpen

Waterman Hémisphère-vulpen | Glimmend zwart met 23k gouden rand

Nu zijn wij aangekomen bij deze Waterman Hémisphère-vulpen, die voor de meeste mensen iets betaalbaarder zijn. Deze elegante vulpen heeft een slank ontwerp, met een 23-karaats goud geplateerde rand. Daarnaast zit deze vulpen mooi verpakt in een geschenkverpakking. Dit kan dus ook een mooi relatiegeschenk zijn om indruk te maken, als u op bezoek gaat bij een (nieuwe) klant.

CARAN D'ACHE BATMAN JUSTICE LEAGUE LIMITED EDITION VULPEN

In 1924 in Caran d’Ache opgericht door Arnold Schweitzer. Het bedrijf staat bekend om traditioneel vakmanschap en maakt schrijfwaren van een superieure kwaliteit. Deze vulpennen worden handgemaakt in Zwitserland. De vulpen is voorzien van een 18-karaats gouden penpunt en is verpakt in een mooie geschenkdoos.

Parker Duofold Centennial-vulpen | prestige blauwe chevron

Je ziet dat ze in deze vulpen veel aandacht hebben gestopt voor details. Deze met de hand vervaardigde, individueel genummerde pen heeft een met precisie geëtst chevron-patroon met een metalen blauwe vernislaag en gedistingeerde 23-karaats vergulde afwerking. De bi-tonale penpunt in 18-karaats massief goud is bedekt met rhodiumaccenten en creëert precieze, loepzuivere lijnen voor de fijnste schrijfervaring. Deze luxe vulpen wordt aangeboden in een geschenkverpakking.

Pelikan Souverän M800 - Vulpen - Medium penpunt - Zwart

De Pelikan Souverän M800 vulpen is een prachtig schrijfinstrument van hoge kwaliteit. Het is een middelgrote pen met een medium penpunt die zorgt voor een soepele, consistente en vloeiende schrijfervaring. Deze luxe vulpen kan iets voor jou zijn als je comfort, stijl en kwaliteit zoekt.

Tot slot

Hopelijk heb jij een mooie luxe vulpen kunnen vinden voor jezelf of voor een relatie. Vond je dit een interessant artikel? Bekijk dan ook andere artikelen op topgekocht.nl.

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten