Industriële eettafel hanglamp | Vergelijken

In bijna alle meubelzaken kom je ze wel tegen, de industriële eettafel hanglamp. Deze stijl zie je niet alleen in de hippe koffietentjes terugkomen, maar ook bij veel bedrijven en woningen. We kunnen wel stellen dat de industriële eettafel hanglamp helemaal in is. In dit artikel lees jij alles over de beste industriële hanglampen voor boven de eettafel. Daarnaast vergelijk je direct verschillende modellen zodat jij een goede keuze maakt. 

Beste industriële eettafel hanglamp van [year]

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Inhoud

Wat is een industriële stijl?

Een industriële stijl kenmerkt zich door veel robuuste, strakke, maar ook ruwe materialen. Zo wordt er vaak veel metaal, hout, staal en beton gebruikt. Er worden veel neutrale kleuren gebruikt, zoals wit, zwart en grijs. Voor een industriële hanglamp worden er vaak grote fabriekslampen gebruikt. Tegenwoordig zien we ook een trend, met kleinere, subtielere industriële eettafel hanglampen. Dit zullen we hieronder verder bespreken. Het is een voordeel dat je ook slechts enkele industriële meubels of producten kan combineren met andere stijlen. Het past (bijna) altijd goed in het interieur. 

Industriële eettafel hanglamp

Welke industriële lamp hang ik boven mijn eettafel?

Het is belangrijk om eerst goed te kijken naar de rest van het interieur. Welke stijl domineert in jouw huis en welk onderdeel mag er echt uitspringen? Dit zijn belangrijke vragen voordat je een industriële eettafel hanglamp gaat kopen. 

Tafellamp

Robuuste of bescheiden industriële eettafel hanglamp

Zoals we al besproken hebben, zijn er gigantisch veel verschillende soorten industriële eettafel hanglampen. Om te beginnen is het belangrijk om een keuze te maken tussen een robuuste of juist een kleinere bescheiden eettafel hanglamp.  Verbindt de grote/robuuste eettafel de woonkamer en de keuken? Dan staat deze goed centraal en mag de lamp ook goed opvallen. Heb je een kleine en smalle eettafel? Dan kun je ervoor kiezen om een iets subtielere industriële eettafel hanglamp boven de tafel te hangen. Hoewel de bescheiden industriële eettafel hanglampen goed in opkomst zijn, zijn de meeste industriële hanglampen toch nog tussen de 30 en 50 centimeter. 

Het materiaal van de eettafel lamp

Nadat je besloten hebt of je een robuuste of een bescheiden industriële eettafel hanglamp wil, is het tijd om te kijken naar het materiaal. Veel voorkomende industriële eettafel hanglampen zijn van metaal, staal, hout, ijzer of glas. Ook hierbij is het weer belangrijk om te kijken naar jouw interieurstijl. Hierin kunnen wij verder advies geven, kijk naar jouw interieur en eigen smaak.

De kleur van de lamp

Zoal we hebben aangegeven, worden er vaak basic kleuren gebruikt. Ga voor jezelf goed na of je een zwarte, witte, grijze of blauwe lamp wil. Houdt hierbij ook weer rekening met de rest van het interieur.

Tafellamp industrieel

Fitting

Kijk ook naar de fitting van de lamp. Mocht je nu een fitting hebben voor E27, maar in de nieuwe lamp voor E14, dan kan dat goed tegenvallen. Hierdoor kun jij weer nieuwe lampen kopen met een andere fitting.

Aantal lampen

Als laatste stap is het belangrijk om te kijken hoeveel lampen jij wil hebben. Krijg je wel genoeg licht met het aantal lampen van de eettafel? Daarnaast zitten er op een aantal lampen geen lampenkap op. Zo is de kans aanwezig dat je af en toe verblind kan worden. Kijk dus goed naar de lichtinval en hoeveel lampen jij nodig hebt.

De afmetingen van de industriële eettafel hanglamp

Zoals we al besproken hebben, zijn de afmetingen van de lamp echt heel belangrijk. De lamp moet in verhouding staan met de eettafel. Daarin kijken we naar drie perspectieven: lengte, breedte en hoogte. 

De lengte van de industriële eettafel hanglamp

Voor de lengte zijn er niet echte vuistregels. Vaak wordt er gekozen dat de lamp niet helemaal de eettafel dekt. Zelf vinden wij het mooi dat de tafel voor minimaal 2/3 bedekt is met de hanglamp. Heb je op dit moment al een hanglamp? Kijk dan eens naar het formaat. Dit kun je ook doen bij familie of vrienden. 

De breedte van de industriële eettafel hanglamp

Er wordt vaak aangehouden dat een eettafel lamp niet breder mag zijn dan 50% van de breedte van de eettafel. Dus als jij een tafelbreedte van 100 centimeter hebt, kies dan een lamp die maximaal 50 centimeter breed is. Dit geldt dus ook voor ronde tafels, maar dan kijk je naar de diameter. Ook hierbij geldt weer, kijk naar het interieur en jouw persoonlijke smaak.

De hoogte van de industriële eettafel hanglamp

Vaak hangt de eetkamertafel lamp op een hoogte van 60 tot 80 centimeter van het tafelblad. Dit kun je vaak verder naar wens aanpassen. Zo kun je bij veel verschillende industriële lampen de hoogte makkelijk aanpassen, maar dit hangt wel af van de soort. 

Hoeveel kost een industriële eettafel hanglamp?

De prijzen varieren sterk. De meeste industriële eettafel hanglampen kosten tussen de €80 en €400 euro. De meest gekozen lampen kosten tussen de €120 en €350 euro. Het is een investering, maar je krijgt er wel iets moois voor terug in jouw huis. 

Tot slot

Je hebt nu alles gelezen over de beste industriële eettafel hanglampen. Hopelijk heb jij een geschikte lamp gevonden voor de eettafel. Wil jij de industriële stijl door jouw hele huis hebben? Dan kun je ook eens kijken naar een tv meubel van mangohout. Daarnaast hebben wij als afsluiter nog een filmpje met bijzondere industriële lampen, gewoon ter inspiratie.

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten