Beste Italiaanse Koffiemachines

Bij Italië denk je aan, Vespa’s, pasta, pizza’s en natuurlijke de echte Italiaanse koffie. De Italiaanse koffiecultuur is een van de meest geliefde en gewaardeerde ter wereld. Deze sferen kun je ook thuis beleven. Of je nou houdt van een Cappuccino, Espresso of een Latte Macchiato, je kunt ze allemaal zelf thuis maken met een Italiaanse koffiemachine. Nooit meer dat gedoe met die vieze koffiefilters of de muffe smaak van goedkope aanmaakkoffie. Voor iedere koffie liefhebber is er een Italiaanse koffiemachine. In dit artikel vertellen we jou alles wat je moet weten over de beste Italiaanse koffiemachines, zodat jij de beste Italiaanse koffie maakt.

Inhoud

Wat is een Italiaanse koffiemachine?

Een Italiaanse koffie machine is een koffie machine die de echte Italiaanse koffie maakt. Deze machines zijn meestal gemaakt door Italiaanse koffie bedrijven zoals bijvoorbeeld De Longi, Lavazza en La Pavoni. Je vult de machines dan met koffie van het Italiaanse merk dat je het allerlekkerst vindt. De koffie kun je gewoon kopen in elke supermarkt, waar je de keuze hebt uit honderden verschillen smaken en merken. Met deze machines kun je thuis precies die heerlijke Italiaanse koffie maken. Net zo lekker als de koffie die tijdens je vakantie Italië voor het eerst hebt geprobeerd. 

Italiaanse koffiemachine

Verschillende soorten Italiaanse koffiemachines

Er zijn veel verschillende soorten koffiemachines, elke met hun eigen voor- en nadelen. Van volautomatische machines waarbij alleen nog maar op een knopje gedrukt hoeft te worden tot machines waarbij je zelf met de hand de bonen nog moet malen. Om het makkelijker voor je te maken hebben we ze hier voor je op een rijtje gezet.

Volautomatisch machine

Het eerste type is de volautomatische Italiaanse koffiemachine. Dit zijn de makkelijkste machines voor dagelijks gebruik. Met volautomatisch wordt bedoeld dat de machine alles zelf doet en je alleen nog maar op de knop hoeft te drukken om een heerlijke bakje koffie te krijgen. Het enige dat je zelf moet doen is de koffiebonen bijvullen en het waterreservoir vullen. Nadat je de knop indrukt zal de volautomatische koffiemachine de bonen malen en het water door de gemalen bonen persen. Daarnaast is het goed onderhouden en reinigen van deze machine wel een vereiste. Dit is één van de makkelijkste machines van allemaal, maar ook meteen één van de duurdere. Dus als je goede koffie wilt en zelf niet al te veel wilt doen moet je een volautomatische koffiemachine hebben.

Halfautomatisch machine

Als je meer zelf wilt doen en dezelfde lekker bonenkoffie wilt moet je gaan voor het tweede type: een halfautomaat. Dit type heeft echter wel iets meer kennis en ervaring van koffie maken nodig. Het wordt veel gebruikt door de echte koffie fans. Omdat je hiermee de koffie precies op je eigen manier kunt maken. De halfautomaat wordt ook wel de piston machine genoemd. Met de piston wordt de filterdrager bedoeld. Met een pistonmachine zet je een echte koffie zoals een barista dat doet.

Sommige halfautomaten hebben een interne bonenmaler, maar bij de meeste moet je de bonen met een extern apparaat malen. Na het malen doe je de koffie in de filterdrager en stamp je het aan met een zogenaamde koffie tamper. Daarna hang je de filterdrager terug in de machine. Na een simpele druk op de knop perst de koffiemachine nu met een hoge druk water door de gemalen koffie. Alle delen van het proces kun je allemaal zelf in te stellen op de halfautomatische machine.

Pod machine

Een ander, makkelijker type koffiemachine is de pod machine. Met deze machine kan je gemakkelijk koffiezetten door middels van pods. Pods zijn koffiebonen die voorverpakt zijn in hun eigen filter. Je doet simpel één van deze pods in je koffie machine en drukt op de knop. Nadat je de heerlijke koffie hebt opgedronken haal je de lege pod uit de machine en gooi je hem weg. Daarna is de machine weer klaar te maken om nog een keer te gebruiken.

Capsule machine

De laatste type machines die we bespreken, zijn de capsule machines. Deze komt in grote lijnen overeen met de pod machine. Dit type is perfect voor mensen die vaak snel een bakje koffie nemen voor ze vertrekken naar hun werk. Het enige wat je moet doen is een capsule in de machine doen en de knop indrukken. Daarna kun je uitgebreid genieten van je heerlijke bak koffie. Het aroma blijft een hele tijd goed in de cup en komt daarna heerlijk tot uiten na het zetten van de koffie. Dus zoals we in het begin zeiden heeft elke type zo zijn voor- en nadelen.  Uiteindelijk zul je zelf moeten beslissen wat belangrijk is voor de manier waarop je je koffiedrinkt.       

Italiaanse koffiemachines

Hieronder staan vijf verschillende soorten Italiaanse koffiemachines weergegeven uit verschillende prijsklassen. Hopelijk vind jij een apparaat dat bij jouw voorkeuren past! Als je een Italiaanse koffiemachine gaat aanschaffen, dan is het belangrijk dat je ook kijkt hoe je het apparaat moet reinigen en schoonmaken. Je leest hier meer over op de productpagina van de aanbieder of in de handleiding. Let er daarnaast altijd op welke koffiesoort je het beste kan gebruiken. Vaak gaat de machine minder lang mee als je vette bonen kiest. Hier moet je allemaal rekening mee houden als je een Italiaanse koffiemachine gaat kopen.

Koffie

De'Longhi Magnifica S Smart ECAM250.23.SB - Volautomatische espressomachine

Wil jij iedere ochtend lekker wakker worden met een een heerlijk Italiaanse kop koffie? Dan is wellicht de De’Longhi Magnifica S Smart ECAM250.23.SB espressomachine iets voor jou. Het voordeel van deze koffiemachine is dat veel dingen instelbaar zijn, zoals koffiesterkte, -aroma en maalgraad. Zo zorg je ervoor dat je zelf de perfecte Italiaanse kop koffie kan zetten. Daarnaast is het met deze machine mogelijk om twee koppen tegelijkertijd te zetten.

Lavazza A Modo Mio Koffiemachine

Als je op zoek bent naar een goedkopere Italiaanse koffiemachine, dan is de Lavazza A Modo Mio misschien wel een optie voor jou. Voor deze koffiemachine gebruik je koffiecups. Dit model is zeer geschikt als je goedkoop een lekkere Italiaanse kop koffie wil drinken, zonder de echte barista ervaring.

Gaggia Cadorna Prestige Volautomatische Espressomachine

Ben je op zoek naar een Italiaanse koffiemachines met een mooi design en veel mogelijkheden? Dan is deze Gaggia Cadrona Prestige volautomatische espressomachine iets voor jou! Zet maar liefst veertien verschillende soorten koffie. Verder heeft deze Italiaanse koffiemachine een optie om jouw ideale koffie samen te stellen en op te slaan. Dit kan je doen voor vier personen. Ideaal voor een gezin met een diversiteit aan koffievoorkeuren.

De'Longhi Essenza Mini EN 85.R - Koffiecupmachine

Voor deze koffiemachine heb je koffiecups nodig. De opties op het apparaat zelf zijn aan de lage kant, maar alsnog kan je een lekker Italiaans bakje koffie zetten voor een mooie prijs. Ook koffiecups heb je in verschillende smaken, waardoor deze koffiecupmachine een mooie optie kan zijn!

De'Longhi Dinamica ECAM350.75.S - Volautomatische espressomachine

Als laatste kijken we naar De’Longhi Dinamica ECAM350.75.S – Volautomatische espressomachine. Ook met dit apparaat zet jij heel eenvoudig verschillende soorten koffies. Door de instellingen zet jij een Italiaanse koffie hoe jij hem wil hebben!

Italiaanse koffie merken

Voor een Italiaanse koffiemachine moet je natuurlijk ook Italiaanse koffie hebben. Maar gelukkig bestaan er tegenwoordig meer dan genoeg Italiaanse koffie merken om uit te kiezen. We hebben er hier een paar in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet om de keuze makkelijker te maken. Probeer vooral verschillende merken uit en bepaal wat jij de lekkerste smaak vindt!

Lavazza

Dit eerste merk is een van de bekendste Italiaanse koffiemerken waar je ongetwijfeld weleens van gehoord hebben. Dit is de grootste koffiebrander van Italië en bestaat al sinds 1895. Lavazza combineert koffie uit verschillende delen van de wereld om zo een unieke variëteit aan koffie smaken te kunnen bieden. Ze maken allerlei soort koffie zoals natuurlijk de espresso, maar ook Lungo, Cappuccino en de Caffe latte. De koffie van Lavazza bieden ze aan in bonen, pods en capsules. Op die manier kan iedereen, onafhankelijk van welke machine je hebt, er optimaal van kan genieten.

Segafredo

 Dit merk is een stuk jonger, opgericht in 1973 en vooral bekend onder espresso en cappuccino liefhebbers. Het is opgericht door Massimo Zanetti en heeft sinds het begin de complete productie van hun koffie in eigen handen. De bonen verbouwen ze zelf op plantages in onder andere Brazilië en Costa Rica. Oorspronkelijk was Segafredo meer gericht op de horeca, maar inmiddels is ook al hun koffie te koop voor thuis gebruik. En net als Lavazza in bonen, pods en capsules te verkrijgen

Illy

 Een andere nogal bekend merk in Nederland, met het herkenbare rode logo. De oprichter van Illy was Hongaars, maar gevestigd in het Noord-Italiaanse Triëst waar hij het bedrijf oprichtte. De koffie van Illy is gemaakt van verschillende Arabica soorten, afkomstig uit verschillende continenten. Bij Illy heb je keuze uit drie verschillende intensiteiten voor je koffie: Classico, Intense en Forte. De intensiteit loopt op met Classico als de minst intense, daarna komt Intense en als laatste de Forte als meest intense. Net als de andere twee is deze koffie verkrijgbaar in zowel bonen, pods en capsules.

Caffe Vergnano

Ongetwijfeld het oudste koffiemerk uit deze lijst. Caffe Vergnano is opgericht in 1882 door een apotheker met een gevoel voor het maken van de beste koffie. In 1930 kocht Vergnano een koffieplantage in Kenia. Ze hebben dus, net als Segafredo, het hele productieproces van de koffie in handen. Het langzaam branden van de bonen zorgt voor de unieke aroma waar koffiedrinkers over de hele wereld van houden.

Conclusie

Dus als je op zoek bent naar een Italiaanse koffiemachine zijn er veel dingen om op te letten. Het soort machine bijvoorbeeld, ga je voor de volautomatische waarbij je alleen maar op een knop hoeft te drukken? Of regel je liever alles zelf en ga je voor de halfautomaat? Of vind je de capsule machine het beste omdat je vaak haast hebt s’ ochtends? Er is keuze genoeg wat ervoor zorgt dat er voor iedereen een Italiaanse koffiemachine is die perfect bij zijn of haar levensstijl past. Als je eenmaal een machine hebt gekozen is er nog de keuze wat voor koffiemerk je voor voorkeur heeft. Ga je voor de heerlijke koffie van Segafredo? Of toch voor de Arabicabonen van Illy? Als je dan eindelijk een koffiemachine hebt gevonden die perfect voor je is en koffie van een merk waar je maar niet genoeg van kunt krijgen, dan kun je thuis genieten van de heerlijke echte Italiaanse koffie. Vond je dit een interessant artikel? Bekijk dan ook onze andere artikelen in de categorie eten & drinken.

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
jumbo.com
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten