De 5 beste tafelmodel koelkasten + informatie

Ben je op zoek naar de perfecte koelkast en heb je weinig ruimte? Dan is een tafelmodel koelkast misschien wel dé oplossing voor jou! Deze kleinere variant van de traditionele koelkast is compact, handig en super efficiënt. Maar ja, met zoveel opties op de markt, hoe kies je dan de beste tafelmodel koelkast? Geen zorgen, we hebben het zware werk al voor je gedaan! In dit artikel duiken we diep in de wereld van de tafelmodel koelkasten. We hebben een lijst samengesteld van de top 5 beste tafelmodel koelkasten die momenteel op de markt zijn. We bespreken de voordelen, de functies en wat elke koelkast uniek maakt. Dus leun achterover, ontspan en laten we samen de perfecte tafelmodel koelkast voor jou vinden!

Inhoud

De top 5 beste tafelmodel koelkasten

Bekijk de top 5 beste tafelmodel koelkasten. In deze lijst vind jij verschillende modellen uit verschillende prijsklassen. Hopelijk vind jij een geschikt model wat bij jou past!

PRIMO PR128FR Koelkast tafelmodel

Als je op zoek bent naar een compacte, maar toch krachtige koelkast, dan is de PRIMO PR128FR een uitstekende keuze. Deze tafelmodel koelkast heeft een capaciteit van 65 liter, wat betekent dat je voldoende ruimte hebt om je eten en drinken vers en gekoeld te houden.

Een van de voordelen van de PRIMO PR128FR is dat de deur omkeerbaar is. Je kan de deur dus rechtsom of linksom laten draaien. Daarnaast is deze koelkast voorzien van twee metalen verdeelplanken en twee deurrekjes. Qua design heeft de PRIMO PR128FR een strakke en moderne uitstraling. De witte kleur maakt het een stijlvolle aanvulling op elke (bij)keuken of garage. Bovendien is deze koelkast vrijstaand, wat betekent dat je hem overal kunt plaatsen waar je maar wilt.

Op het gebied van energieverbruik scoort de PRIMO PR128FR ook redelijk goed. Jaarlijks verbruikt deze koelkast ongeveer 103 kWh en het aantal decibel bedraagt 41 dB. Dus, als je op zoek bent naar een compacte, stijlvolle en efficiënte koelkast, dan is de PRIMO PR128FR een geweldige optie.

Exquisit KS117-3-041EW – Tafelmodel Koelkast met vriesvak

De Exquisit KS117-3-041EW is een andere uitstekende optie als je op zoek bent naar een tafelmodel koelkast met een vriesvak. Deze koelkast heeft een totale inhoud van 81 liter, waarvan 70 liter voor het koelgedeelte en 11 liter voor het vriesvak. Ideaal voor een kleine boodschap! Het fijne aan deze koelkast is dat het vriesvak bovenin zit. Dat is handig als je vaak bevroren producten gebruikt. De koelkast heeft twee plateaus, een groentelade en drie deurvakken. Het is een vrijstaand model, dus je kunt hem overal neerzetten waar je wilt. Qua energieverbruik zit je ook goed met de Exquisit KS117-3-041EW. Met een jaarlijks verbruik van 135 kWh en een geluidsniveau van 40 dB, is het een redelijk efficiënte en stille keuze. Kortom, de Exquisit KS117-3-041EW is het overwegen waard!

Amica AR1112N – Retro Tafelmodel Koelkast

Als je een vleugje retro in je keuken wilt brengen, dan is de Amica AR1112N tafelmodel koelkast echt iets voor jou. Met zijn opvallende kleur en vintage design, is deze koelkast een echte blikvanger. Maar laat je niet misleiden door de retro-look. Deze koelkast heeft namelijk alle moderne functies die je nodig hebt.

De Amica AR1112N heeft een inhoud van 108 liter, waarvan 95L koelgedeelte en 13L vriesgedeelte. De koelkast heeft veel inhoud voor een tafelmodel. Een andere handige functie is de automatische ontdooiing. Je hoeft hierdoor niet meer handmatig de koelkast te ontdooien. Dat scheelt je een hoop gedoe en tijd. Qua energieverbruik zit je ook goed met de Amica AR1112N. Jaarlijks verbruikt deze koelkast ongeveer 137 kWh. Gezien het een ruime koelkast is, valt dit dus redelijk mee. Het aantal decibel bedraagt ongeveer 37, wat aan de lage kant is voor een tafelmodel koelkast.

Al met al is dit een hele mooie koelkast met veel handige functies. Qua prijs betaal je iets meer dan andere modellen, maar je krijgt er wel iets voor terug!

Inventum KK501 – Vrijstaande koelkast – Tafelmodel - 111 liter

De Inventum KK501 is een vrijstaande tafelmodel koelkast met een totale inhoud van 111 liter. Dit maakt hem ideaal voor een klein huishouden of als extra koelkast voor bijvoorbeeld in de garage of in een studentenhuis. De koelkast heeft een nette, witte afwerking en past in vrijwel elk interieur.

Wat de Inventum KK501 onderscheidt van andere koelkasten in zijn klasse, is zijn indrukwekkende energie-efficiëntie. Met een jaarlijks energieverbruik van slechts 88 kWh, is deze koelkast redelijk energiezuinig t.o.v. andere modellen. Dit maakt de Inventum KK501 een van de meest energiezuinige koelkasten in deze lijst. De Inventum KK501 heeft drie draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Je hebt genoeg ruimte om je voedsel georganiseerd op te bergen. Daarnaast heeft de koelkast een automatisch ontdooisysteem. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over ijsvorming aan de binnenkant van je koelkast. Ook is bij deze koelkast de draairichting van de deur aanpasbaar.

Qua geluidsniveau zit je met de Inventum KK501 ook goed. Met een geluidsniveau van slechts 39 dB is deze koelkast redelijk stil. Zoek je een tafelmodel koelkast die weinig kW verbruikt en in ieder huis past? Ga dan voor de Inventum KK501!

Everglades EVTT1025 Tafel model koelkast zwart

De Everglades EVTT1025 is een stijlvolle, compacte tafelmo vdel koelkast met een strak zwart ontwerp. Deze koelkast is een echte eye-catcher en past perfect in een modern interieur. Met een inhoud van 119 liter heb je veel ruimte. Er zit ook een vriesvak in van 13L (dit is onderdeel van de 119L inhoud).

Deze koelkast heeft twee glazen plateaus en een groentelade. Daarnaast heeft de deur drie vakken voor flessen, eieren en andere kleinere items. Dit helpt je om je etenswaren netjes en overzichtelijk op te bergen. Op het gebied van energieverbruik presteert de Everglades EVTT1025 redelijk. Met een jaarlijks verbruik van 137 kWh valt deze koelkast in energieklasse E. Het geluidsniveau van deze koelkast is 40 dB, wat betekent dat hij relatief stil is.

Als je dus op zoek bent naar een tafelmodel koelkast met een vriesvak, stijl en ruimte, dan is de Everglades EVTT1025 zeker een goede keuze.

Wat is een tafelmodel koelkast?

Een tafelmodel koelkast is een compacte koelkast die, zoals de naam al doet vermoeden, klein genoeg is om op een tafel of aanrecht te plaatsen. De hoogte van deze koelkasten varieert meestal tussen de 80 en 90 centimeter, waardoor ze perfect zijn voor kleinere keukens of ruimtes waar de ruimte beperkt is.

Ondanks hun kleinere formaat, hebben tafelmodel koelkasten toch voldoende opslagruimte om een behoorlijke hoeveelheid voedsel en drank te bewaren. Ze zijn ideaal voor mensen die alleen wonen, studenten of als extra koelkast in bijvoorbeeld een garage of kantoor.

Een ander voordeel van een tafelmodel koelkast is dat ze vaak goedkoper zijn dan hun grotere tegenhangers. Ze verbruiken ook minder energie, wat kan helpen om de elektriciteitsrekening laag te houden. De meeste tafelmodel koelkasten hebben ook een ingebouwd vriesvak, wat handig is voor het bewaren van bevroren voedsel.

Tafelmodel koelkast

Het verschil tussen een tafelmodel koelkast en een minikoelkast

Vaak worden de termen tafelmodel koelkast en minikoelkast door elkaar gebruikt. Maar er is wel degelijk een verschil tussen deze twee. Een tafelmodel koelkast is meestal groter dan een minikoelkast. Ze zijn ontworpen om op een tafel of aanrecht te staan en bieden meer opslagruimte. De hoogte van deze koelkasten varieert meestal tussen de 80 en 90 centimeter.

Een minikoelkast daarentegen is veel kleiner en kan zelfs op een bureau of in een slaapkamer worden geplaatst. Ze zijn ideaal voor het koelen van een paar drankjes of snacks en nemen weinig ruimte in beslag. Ze zijn perfect voor studentenkamers, kantoren of voor mensen die gewoon een kleine, handige koelruimte nodig hebben.

Ook in energieverbruik is er vaak een verschil. Een tafelmodel koelkast verbruikt meestal iets meer energie dan een minikoelkast, maar biedt dan ook meer koelruimte. Bedenk vooraf hoeveel koelruimte en energieverbruik je wilt voor je kiest tussen een tafelmodel koelkast of minikoelkast. Als je kijkt naar de verhouding energieverbruik / inhoud, dan kun je over het algemeen beter gaan voor een tafelmodel. Dit geldt niet als je maar heel weinig spullen koud wil leggen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tafelmodel koelkast?

Voordat je een tafelmodel koelkast koopt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De eerste factor waar je op moet letten is de grootte van de koelkast. Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar het energieverbruik en de extra functies.

De grootte van de koelkast

De grootte van de koelkast is een belangrijk punt om op te letten. Je wilt natuurlijk dat je nieuwe tafelmodel koelkast in je keuken past. Meet daarom eerst de ruimte op waar je de koelkast wilt plaatsen. Houd rekening met de hoogte, breedte en diepte. Bedenk ook dat de deur van de koelkast open moet kunnen zonder dat deze ergens tegenaan stoot.

Daarnaast speelt de inhoud van de koelkast een rol. Als je alleen woont of weinig plek nodig hebt, dan is een koelkast met een inhoud van 80 tot 100 liter vaak al voldoende. Heb je een groter huishouden of wil je veel producten koel kunnen bewaren, dan kun je beter kiezen voor een model met een inhoud van 120 tot 150 liter. Kies je voor een kleinere koelkast? Dan zijn mealprep bakjes misschien wel handig! 

Verder is het handig om te kijken of de koelkast een vriesvak heeft en hoe groot deze is. Sommige mensen hebben genoeg aan een klein vriesvakje voor wat ijsblokjes, terwijl anderen graag een groter vak hebben voor bijvoorbeeld diepvriesgroenten of vlees. Bedenk dus goed wat je wensen zijn voordat je een keuze maakt.

Energieverbruik

Het energieverbruik van een tafelmodel koelkast kan sterk variëren. Dit hangt af van het merk, het model en de energieklasse van de koelkast. Het energieverbruik van een koelkast wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh) per jaar. Over het algemeen geldt: hoe lager dit getal, hoe energiezuiniger de koelkast is.

De energieklasse van een koelkast geeft aan hoe efficiënt de koelkast omgaat met energie. Dit wordt aangegeven met de letters A tot en met G, waarbij A de meest energiezuinige klasse is en G de minst energiezuinige. Een koelkast met energieklasse A kan je dus op de lange termijn flink wat energiekosten besparen. Let wel, een energiezuinige koelkast is vaak duurder in aanschaf dan een minder energiezuinige koelkast. Maar op de lange termijn kun je deze extra kosten terugverdienen door de lagere energierekening. Het is dus belangrijk om de aanschafprijs en het energieverbruik tegen elkaar af te wegen.

Daarnaast is het goed om te bedenken dat de daadwerkelijke energiekosten ook afhankelijk zijn van hoe je de koelkast gebruikt. Als je de deur vaak en lang open laat staan, zal de koelkast meer energie verbruiken. Hetzelfde geldt als je de temperatuur van de koelkast erg laag instelt. Een temperatuur van 4 graden Celsius wordt vaak aangeraden voor de beste balans tussen voedselveiligheid en energie-efficiëntie.

Extra functies

Naast de grootte en het energieverbruik, zijn er ook nog andere functies die handig kunnen zijn bij een tafelmodel koelkast. Een van deze functies is bijvoorbeeld een automatisch ontdooisysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de koelkast zichzelf ontdooit, waardoor je dit niet handmatig hoeft te doen. Dat scheelt je een hoop tijd en gedoe!

Een andere handige functie is een omkeerbare deur. Dit betekent dat je de deur zowel linksom als rechtsom kan laten draaien. Handig als je nog niet precies weet waar je de koelkast wilt plaatsen, of als je later besluit de indeling van je keuken te veranderen. Ook kan het handig zijn om te kijken naar de indeling van de koelkast. Heeft de koelkast bijvoorbeeld verstelbare planken? En hoeveel deurvakken zijn er? Dit kan allemaal bijdragen aan de bruikbaarheid van de koelkast. Daarnaast zijn er tafelmodel koelkasten met speciale zones voor bijvoorbeeld groente en fruit. Deze zones hebben een andere temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor je groente en fruit langer vers blijven. Als je veel verse producten eet, kan dit een handige functie zijn. Als laatste kan het ontwerp van de koelkast ook een rol spelen. Er zijn tegenwoordig veel stijlvolle tafelmodel koelkasten op de markt, van retro tot modern. Bedenk dus goed welk ontwerp het beste bij jouw keuken past.

Kortom, er zijn veel verschillende functies die een tafelmodel koelkast kan hebben. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welke functies voor jou belangrijk zijn, zodat je een koelkast kiest die perfect bij jouw wensen past.

Conclusie: de beste tafelmodel koelkast voor jou

Het kiezen van de beste tafelmodel koelkast hangt af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Hopelijk heb je door het lezen van dit artikel een passende koelkast kunnen vinden!

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
mediamarkt.nl
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten