De 5 beste kastmodel koelkasten

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast die perfect past in je keuken? Een kastmodel koelkast is dan misschien wel wat voor jou! Met hun ruime inhoud en veelzijdige functies zijn ze een geweldige aanvulling op elke keuken. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt, hoe weet je welke je moet kiezen? Geen zorgen, we hebben het harde werk al voor je gedaan. We hebben de vijf beste kastmodel koelkasten voor je op een rijtje gezet. Dus pak een kopje koffie, leun achterover en laat ons je helpen bij het vinden van de perfecte kastmodel koelkast voor jouw behoeften.

Inhoud

De 5 beste kastmodel koelkasten op een rij

Bekijk hieronder de beste 5 kastmodel koelkasten. Deze lijst is samengesteld op basis van kwaliteit, functionaliteit, energie-efficiëntie en gebruikersbeoordelingen. Er staan verschillende modellen tussen met verschillende functies. Laten we eens kijken naar deze toppers.

LG Koel-vriescombinatie GBB62PZGFN

De LG Koel-vriescombinatie GBB62PZGFN is een echte krachtpatser onder de kastmodel koelkasten. Met een totale inhoud van 384 liter, verdeeld over een koelruimte van 277 liter en een vriesruimte van 107 liter, heb je meer dan genoeg ruimte voor al je boodschappen.

Deze koelkast is uitgerust met No Frost technologie, wat betekent dat de koelkast ijsvrij blijft. Ook beschikt deze koelkast over een vershoudzone, ideaal voor het langer vers houden van groenten, fruit, vlees en vis. Qua energie verbruikt deze koelkast jaarlijks ongeveer 193 kWh. Het geluidsniveau is 36 dB, wat betekent dat hij ook nog eens heel stil is.

De LG GBB62PZGFN is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een ruime, mooie en stille kastmodel koelkast met handige extra functies. Deze koelkast heeft het allemaal!

Siemens KS36VVIEP - iQ300

De Siemens KS36VVIEP is een andere topkeuze als je op zoek bent naar een betrouwbare kastmodel koelkast. Deze koelkast is niet alleen aantrekkelijk door zijn RVS-look, maar ook door zijn geweldige functies. Met een inhoud van 346 liter heb je genoeg ruimte voor al je wekelijkse boodschappen. Een mogelijk nadeel is dat er geen vriesvak inzit.

Deze koelkast is uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo heeft hij een FreshSense-sensor die zorgt voor een constant optimale temperatuur. Ook is hij voorzien van een hyperFresh-lade, die groenten en fruit langer vers houdt. Wat betreft energie-efficiëntie scoort de Siemens KS36VVIEP ook redelijk goed. Jaarlijks verbruikt deze koelkast ongeveer 112 kWh. Voor een koelkast met veel inhoud valt het energieverbruik mee. Het geluidsniveau van deze koelkast is 39 dB, wat betekent dat hij ook nog eens zeer stil is.

De Siemens KS36VVIEP is een fantastische keuze als je op zoek bent naar een ruime, energiezuinige en stille kastmodel koelkast met handige extra functies.

Bosch KSV36VWEP - Serie 4 - Koelkast - Wit

De Bosch KSV36VWEP uit de Serie 4 is een echte aanwinst in de wereld van de kastmodel koelkasten. Met zijn witte uitstraling past hij in vrijwel elke keuken. En met een royale inhoud van 346 liter heb je genoeg plek om al je boodschappen koel te houden.

Deze koelkast is uitgerust met VitaFresh technologie. Dat betekent dat er speciale zones zijn voor groenten en fruit waar de temperatuur en luchtvochtigheid optimaal zijn om deze langer vers te houden. Handig, want zo hoef je minder vaak boodschappen te doen. Qua energie is deze koelkast ook een redelijk goede keuze. Hij heeft het energielabel E en verbruikt jaarlijks ongeveer 116 kWh. Hij is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Met een geluidsniveau van 39 dB is deze koelkast ook nog eens erg stil.

De Bosch KSV36VWEP heeft geen vriesvak, maar dat is geen probleem als je al een aparte vriezer hebt. Al met al is de Bosch KSV36VWEP een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een ruime, energiezuinige en stille kastmodel koelkast met handige extra functies.

ETNA KKV143WIT - Kastmodel koelkast

De ETNA KKV143WIT is een van de kleinere kastmodel koelkasten op onze lijst, maar laat je niet misleiden door zijn bescheiden formaat. Met een inhoud van 242 liter is hij perfect voor kleinere huishoudens of als extra koelkast. Hij heeft vijf glazen legplateaus en onderin een groentelade. In de deuren zitten ook nog eens vier rekjes. Dat is meer dan genoeg ruimte voor al je dagelijkse boodschappen.

De koelkast verbruikt jaarlijks zo`n 104 kWh, wat redelijk zuinig is voor een kastmodel koelkast. Qua geluid produceert de ETNA KKV143WIT slechts 39 dB, wat betekent dat hij zeer stil is. Ideaal als je open keuken grenst aan je woonkamer. Deze koelkast heeft geen vriesvak, maar dat hoeft geen probleem te zijn als je al een aparte vriezer hebt.

Dus als je op zoek bent naar een kleinere, energiezuinige en stille kastmodel koelkast, dan is de ETNA KKV143WIT zeker een optie om te overwegen.

Beko RSSE265K30WN - Kastmodel koelkast

De Beko RSSE265K30WN is een echte topper als het gaat om kastmodel koelkasten. Deze koelkast heeft een ruime inhoud van 252 liter, waardoor je er gemakkelijk al je boodschappen in kwijt kunt. Deze koelkast verbruikt jaarlijks ongeveer 132 kWh. Voor een grote koelkast valt dit best mee. Daarnaast heeft deze koelkast slechts een geluidsniveau van 38 dB. Ook dit is niet veel voor zo`n grote koelkast.

In deze koelkast zit veiligheidsglas. Je kan dus tot wel 25 kg aan boodschappen op een plaat leggen. Heb je een feestje en sla jij veel flesjes bier of Radler in? Dan is dit wel heel handig! Verder kun je zelf bepalen aan welke kant de deur opengaat. Dat is nog eens handig! En wat dacht je van de antibacteriële deurrubbers? Het poetsen van deurrubbers is lastig. Door deze antibacteriële rubbers wordt de groei van bacteriën en micro-organismen voorkomen. Deze koelkast beschikt niet over een vriesvak, maar al met al is de Beko RSSE265K30WN een kastmodel koelkast die je niet wilt missen in je keuken.

Wat is een kastmodel koelkast?

Een kastmodel koelkast is een specifiek type koelkast dat zijn naam dankt aan de vorm en grootte. De term ‘kastmodel’ komt van het feit dat deze koelkasten ongeveer de grootte hebben van een kast. Ze zijn groter en bieden meer opslagruimte dan bijvoorbeeld tafelmodel koelkasten. Een kastmodel koelkast is wel kleiner dan een Amerikaanse koelkast.

Kastmodel koelkasten zijn doorgaans vrijstaand, wat betekent dat ze niet ingebouwd hoeven te worden in je keuken. Je kunt ze dus gemakkelijk plaatsen waar je maar wilt. Ze zijn er in verschillende maten, maar de meeste zijn ongeveer 180 cm hoog en 60 cm breed. Een van de belangrijkste kenmerken van een kastmodel koelkast is de ruime opslagcapaciteit. Deze koelkasten hebben vaak meerdere planken, lades en deurvakken, waardoor je al je voedsel gemakkelijk kunt organiseren. Sommige modellen hebben ook speciale zones voor het bewaren van bepaalde soorten voedsel, zoals groenten of vlees.

Hoewel kastmodel koelkasten over het algemeen alleen een koelgedeelte hebben, zijn er ook modellen die een ingebouwd vriesvak hebben. Deze worden vaak koel-vriescombinaties genoemd. Let op, dit is niet bij elk model het geval. Kastmodel koelkasten zijn dus ideaal voor grotere huishoudens, mensen die veel koken of gewoon voor iedereen die veel koelruimte nodig heeft. Met hun grote capaciteit en flexibele opbergmogelijkheden zijn ze een geweldige keuze voor elke keuken.

Kastmodel koelkast

De voordelen van een kastmodel koelkast

Een van de grootste voordelen van een kastmodel koelkast is de ruime opslagcapaciteit. Met meerdere planken, lades en deurvakken kun je al je al je voedsel gemakkelijk organiseren. Dit betekent dat je nooit meer hoeft te zoeken naar die pot pesto die ergens achterin de koelkast ligt. Alles heeft zijn eigen plek, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar ingrediënten.

Daarnaast zijn kastmodel koelkasten meestal uitgerust met allerlei handige extra’s. Denk aan speciale zones voor het bewaren van groenten en fruit, of een vershoudzone voor vlees en vis. Dit helpt om je voedsel langer vers te houden, waardoor je minder voedsel hoeft weg te gooien. En dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Ook is het fijn dat kastmodel koelkasten vrijstaand zijn. Je hoeft ze niet in te bouwen in je keuken, wat betekent dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen als je je keuken opnieuw wilt indelen. Tot slot zijn kastmodel koelkasten vaak redelijk energiezuinig ten opzichte van andere koelkasten. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening.

Kortom, met een kastmodel koelkast krijg je veel opslagruimte, handige extra’s, flexibiliteit en energie-efficiëntie. Wat wil je nog meer?

Waar let je op bij de aankoop van een kastmodel koelkast?

Als je op zoek bent naar een kastmodel koelkast, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je nadenken over de grootte en capaciteit van de koelkast. Hoeveel ruimte heb je nodig voor je boodschappen? En hoeveel ruimte heb je in je keuken om de koelkast te plaatsen? Het is belangrijk om dit van tevoren te meten om te zorgen dat de koelkast past. Het is ook handig om te bedenken of je een vrijstaand model wilt, of een model dat ingebouwd kan worden in je keuken.

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar het energielabel van de koelkast. Hoe zuiniger de koelkast, hoe beter voor je energierekening en voor het milieu. Verder is het geluidsniveau van de koelkast iets om rekening mee te houden. Vooral als je een open keuken hebt, is het fijn als de koelkast niet te veel lawaai maakt. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel (dB). Hoe lager dit getal, hoe stiller de koelkast.

Daarnaast zijn er allerlei handige extra’s waar je op kunt letten. Zo zijn er koelkasten met speciale zones voor groenten en fruit, of met een vershoudzone voor vlees en vis. Ook zijn er modellen met een No Frost-functie, waardoor je de koelkast niet meer handmatig hoeft te ontdooien. Tot slot kan de prijs natuurlijk een rol spelen bij je keuze. Bedenk van tevoren hoeveel je wilt uitgeven aan een nieuwe koelkast, en probeer binnen dat budget een model te vinden dat aan al je wensen voldoet.

Conclusie: de beste kastmodel koelkast voor jou

We hebben een kijkje genomen naar vijf van de beste kastmodel koelkasten op de markt. Allemaal met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Het komt er uiteindelijk op neer wat jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren zijn. Kortom, het is belangrijk om te kijken naar de kenmerken die voor jou belangrijk zijn bij het kiezen van een kastmodel koelkast. Hopelijk helpt dit overzicht je bij het maken van de beste keuze voor jou!

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
mediamarkt.nl
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten