Hoeveel MB is 1 GB?

Als je een nieuw abonnement wilt afsluiten, dan moet je bepalen hoeveel MB of GB je nodig hebt. Om daarachter te komen, is het belangrijk dat je weet wat de begrippen inhouden. In dit artikel leggen we je daarom uit wat ze betekenen. Ook geven we antwoord op de vraag: Hoeveel MB is 1 GB? Als laatste leggen wij jou uit wat je het beste kunt kiezen wanneer je een abonnement afsluit. Lees snel verder zodat jij een betere keuze kunt maken.

Inhoud

Hoeveel mb is 1 gb?

Hoeveel MB is 1 GB?

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Wat is een KB?

Om tot het antwoord te komen op de hoofdvraag, zal je ook moeten weten wat een KB is. Een kilobyte (symbool: kB) is gelijk aan 103 bytes (1000 bytes), waarbij een byte een eenheid van digitale informatie is die uit acht bits (binaire cijfers) bestaat. Bytes worden veel gebruikt bij het verwijzen naar gegevensopslag, met name opslagmedia zoals harde schijven, flash-opslag en dvd’s, hoewel deze vaker worden weergegeven in termen van grotere veelvouden van bytes zoals megabytes of gigabytes. Kilobytes worden vaker gebruikt voor kleinere bestanden zoals tekstdocumenten.

Wat is een MB?

Een megabyte (symbool: MB) is gelijk aan 106 bytes (10002 bytes), waarbij een byte een eenheid van digitale informatie is die uit acht bits (binaire cijfers) bestaat. Megabytes worden veel gebruikt in gegevensopslag voor bestandsgroottes (documenten, foto’s, video’s, enz.) Evenals voor opslagapparaten zoals flashdrives of, in het verleden, diskettes. Tegenwoordig zijn opslagapparaten echter doorgaans groter, vaak met gigabytes (10003 bytes) of terabytes (10004) aan gegevens.

Wat is een GB?

Een gigabyte (symbool: GB) is een maat voor gegevensopslag voor computers, tablets, smartphones, gameconsoles en andere computerapparatuur.Hoeveel opslag past er in een GB? Ongeveer 1024 megabytes. Dat helpt ons niet te begrijpen hoeveel opslagruimte een enkele GB kan bevatten, dus laten we eens kijken wat we in een GB kunnen opslaan: je kunt meer dan 3.000 e-boeken opslaan in één GB. Een gigabyte kan ook tussen de 5.000 en 15.000 documenten bevatten, dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het document. Zoals je kunt zien, kan een enkele GB behoorlijk wat opslagruimte bevatten; Gigabytes kunnen echter snel vol raken als je de opslag niet beheert. Hoeveel gigabytes je nodig hebt, hangt allemaal af van wat je wilt en hoe lang je nodig hebt om de gegevens op te slaan.

Hoeveel KB is één MB?

Nu je weet wat de begrippen inhouden, komen we tot de kern van het artikel. Het antwoord op bovenstaande vraag is: In 1 MB zit 1.000 KB.

Waarom zijn KB`s belangrijk bij het afsluiten van een bundel?​

Telefoonproviders bieden geen bundels aan in kilobytes, maar
eerder in megabytes of in gigabytes. Waarom is het dan toch handig om te weten
wat een kilobyte is? Als je wilt bepalen hoe groot jouw bundel moet zijn, dan
moet je bijvoorbeeld weten hoeveel WhatsApps en e-mails je verstuurt. Een appje
versturen kost ongeveer 1 of 2 KB. Een e-mail versturen kost ongeveer 10KB. Met
1MB kun je dus ongeveer 500 tot 1000 Appjes sturen of 100 e-mails. Let op, dit
is bij gemiddeld verbruik en kan dus afwijken. Mocht je bijvoorbeeld
afbeeldingen gaan verzenden, dan verbruik je meer.

Hoeveel MB is één GB?​

Als je een bundel gaat uitzoeken, dan ga je invullen hoeveel MB of GB je nodig hebt. Zoals als besproken staat MB voor megabyte en GB voor gigabyte. 1 GB bestaat uit 1.000 MB. Dus als je een bundel selecteert van 10.000 MB, dan komt dat overeen met 10 GB. De bundels van providers starten meestal vanaf 250/500 MB. Deze kunnen oplopen tot wel 20 GB of onbeperkt.

Hoeveel GB is één TB?​

De term terabyte (TB) ga je in de telecombranche niet zo snel tegenkomen. 1.000 GB komt overeen met 1 TB. Op dit moment zijn er geen providers die bundels aanbieden met terabytes. Daarnaast gebruiken de meeste mensen tussen de 250 MB en 20 GB. Voor jouw telefoonbundel zijn terabytes dus niet heel erg interessant. 

Hoeveel GB is één TB?​

De term terabyte (TB) ga je in de telecombranche niet zo snel tegenkomen. 1.000 GB komt overeen met 1 TB. Op dit moment zijn er geen providers die bundels aanbieden met terabytes. Daarnaast gebruiken de meeste mensen tussen de 250 MB en 20 GB. Voor jouw telefoonbundel zijn terabytes dus niet heel erg interessant. 

Conclusie

1000 MB is 1 GB. Ben je benieuwd naar telefoons? Lees dan eens verder bij onze elektronica artikelen.

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten