Beste DJ sets voor beginners

Heb jij die droom om een bekende DJ te worden, maar weet jij niet waar je moet beginnen? In dit artikel lees jij alles wat je nodig hebt om te starten met draaien. Je vindt hier de beste DJ sets en controllers voor beginners. Zo zet jij alvast de eerste stappen in de DJ wereld!

Inhoud

Welke DJ Gear heb ik nodig om te starten met draaien?

Allereest is het belangrijk om te kijken wat je allemaal nodig hebt als je gaat starten met draaien. Hieronder vind je DJ gear die niet mag ontbreken in dj sets voor beginners. Natuurlijk kun je jouw DJ set altijd uitbreiden met andere DJ Gear.

DJ set voor beginners

DJ Controller

Een DJ controller is apparaat dat je gebruikt om muziek te mixen. Met een DJ controller maak jij vloeiende overgangen en voeg jij geluidseffecten toe. Een DJ controller is het kloppend hart van jouw DJ set. Op YouTube staan heel veel filmpjes waardoor jij op het begin een vliegende start kan maken in het DJ vak, zonder dure lessen te nemen.

Er zijn verschillende DJ Controllers. Zo zijn er controllers die je aansluit op een computer of laptop en je hebt all-in-one controllers waar je geen laptop voor nodig hebt. Startende DJ`s gebruiken vaak controllers die je aansluit op een laptop. Deze controllers hebben vaak iets minder extra functies, die je op het begin (bijna) nooit gebruikt. Met een DJ controller die je aansluit op een laptop, bedien je de software die op de laptop staat. Bekijk hier de 5 beste dj controllers voor startende DJ`s

DJ Controller

Hoofdtelefoon

Daarnaast is een hoofdtelefoon een essentieel onderdeel voor een startende DJ. Via de hoofdtelefoon ga jij beatmatchen. Geen zorgen als je nog niet weet wat dit is, want dit leer je vanzelf. In de koptelefoon hoor jij dan al of nummer 1 goed overloopt naar nummer 2. Je kan natuurlijk voor een draadloze koptelefoon gaan, maar zorg ervoor dat je een koptelefoon kiest met draad, zodat jij de koptelefoon in de DJ controller kan stoppen. Dit is ook minder storingsgevoelig. Bekijk hieronder verschillende koptelefoons die geschikt zijn voor DJ`s. 

Speakers

Als je gaat draaien, dan wil je dat voor een publiek doen. Speakers zijn dan van essentieel belang. Hierbij is het wel belangrijk dat je kijkt waar jij allemaal wil gaan draaien. Ga je alleen op jouw slaapkamer draaien? Dan heb je vaak al genoeg aan een setje goedkopere speakers. Heb jij plannen om op feesten en recepties te draaien? Dan kan je beter iets meer geld inleggen zodat je goede speakers hebt die je op veel plekken kan gebruiken. Kijk ook een naar de beste partyspeakers!

Laptop

Als je gaat starten met draaien en je gaat geen all-in-one dj controller aanschaffen, dan is het belangrijk dat je een goede laptop hebt. Op de laptop wordt de DJ software van de controller geïnstalleerd. Daarnaast staat de muziek ook opgeslagen op de laptop, tenzij je een externe harde schijf gebruikt. Het is belangrijk dat je een laptop hebt met voldoende opslagruimte en een goede processorsnelheid. Je wil het namelijk niet hebben dat de laptop vast hangt tijdens het draaien. Je kan jouw huidige laptop gebruiken. Heb je geen laptop? Dan staan hieronder een aantal laptops.

De 5 beste DJ controllers voor beginners

Allereest is het belangrijk om te kijken wat je allemaal nodig hebt als je gaat starten met draaien. Hieronder vind je DJ sets voor beginners. Natuurlijk vind je hier ook DJ controllers uit verschillende prijsklassen. 

Pioneer DJ DDJ-FLX4

We beginnen met de Pioneer DJ DDJ-FLX4. Pioneer is een van de bekendste merken in de DJ wereld. Dit is een goede DJ controller om mee te beginnen. Daarnaast heeft deze DJ controller ook functies die voor de iets meer gevorderde DJ`s interessant zijn. Het is een twee decks controller die geschikt is voor verschillende software, zoals Serato en Rekordbox. Door het fraaie design kan jij deze DJ controller ook meenemen naar feesten en partijen.

Hercules Inpulse 200 DJ controller

Deze Hercules Inpulse 200 DJ controller is een simpele controller dat geschikt is om te starten met draaien. Het voordeel van deze controller is dat hij relatief gezien goedkoop is. Daarnaast heeft deze controller het voordeel dat er een uitgebreide dj-software bij zit, waardoor je de basics snel door hebt met de interactieve hulp.

The Next Beat by Tiësto

The Next Beat by Tiësto is een DJ concept voor de beginnende tot gevorderde DJ van iedere leeftijd. Het is heel eenvoudig om een start te maken in de DJ wereld met deze controller. Dit komt doordat de controller geleverd wordt met online DJ lessen en software. Daarnaast zit er een mooie led verlichting rondom de jog wheels. Deze DJ controller is ontwikkeld om mensen te inspireren en introduceren in de wereld van EDM. Al met al een goede DJ controller voor de startende DJ.

Numark Party Mix DJ controller

De Numark Party Mix DJ controller is zeer geschikt voor de startende DJ en werkt met DJ software van Serato. Het heeft, net zoals de meeste dj controllers voor beginners, twee decks. Hierdoor kan je eenvoudig twee nummers door elkaar mixen. Het voordeel van de Numark Party Mix is dat er aan de voorkant wat lichten zitten die synchroniseren op muziek. Dit zorgt er direct voor dat de sfeer er goed in zit. Wil je liever geen lichten hebben met draaien? Dan kan je deze functie heel eenvoudig uitzetten.

Hercules DJ Controller Inpulse 300 MK2

De Hercules DJ Controller Inpulse 300 MK2 heeft twee decks en zestien pads. Deze controller kan gebruikt worden met Serato of DJUCED. Er zitten genoeg functies op waar jij lang mee vooruit kan. Het is een goede DJ Controller om mee te starten en te gebruiken als je zelfs al meer ervaring hebt. 

Met welke DJ Gear kan ik mijn set uitbreiden

Hierboven heb je DJ gear gezien die je echt moet hebben als je wil gaan beginnen met draaien. Daarnaast kan je de DJ sets ook nog uitbreiden met andere DJ gear. Hieronder staan een aantal voorbeelden, waardoor jouw DJ set nog beter wordt.

DJ

Microfoon

We beginnen met een microfoon. Als je op een feest gaat draaien, dan kan je dingen omroepen en de stemming in de zaal brengen. Je sluit een microfoon vaak heel eenvoudig aan op de DJ Controller. Het kan ook voorkomen dat er iemand een speech wilt geven. Daarom is het belangrijk dat je altijd een microfoon bij je hebt als je ergens gaat draaien.

DJ Booth

Een DJ booth is een verhoogd platform waar de DJ controller op staat. Als je op een feestje gaat draaien, dan kan een DJ booth handig zijn. Kies dan voor een DJ booth die je eenvoudig kan inklappen. Als je alleen thuis gaat draaien, dan kan je ook op een bureau jouw dj set neerzetten. 

Laptop Standaard

De meeste DJ controllers voor beginners sluit je aan op een laptop. Een laptop standaard kan echt een uitkomst bieden., zeker als je op feestjes gaat draaien. Je zal dan merken dat er regelmatig mensen een nummer komen aanvragen met een drankje in hun hand. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar je bent dan wel blij als jouw laptop niet op de tafel of DJ booth staat. 

Rookmachine

Een rookmachine kan een geweldige toevoeging zijn voor een startende DJ, omdat het vaak een positieve invloed heeft op de sfeer. Zeker als je live op feesten gaat draaien. Daarnaast versterken de rookmachines ook de discolampen.

Discolampen

Discolampen versterkt de sfeer tijdens jouw optreden. Als je discolampen combineert met een rookmachine, dan krijg je echt een hele belevenis! Discolampen hoeven niet duur te zijn. Daarnaast kan je altijd uitbreiden met verschillende lampen. Al met al zijn discolampen een mooie aanvulling op jouw eerste DJ set.

Veelgestelde vragen

Begin met het aanschaffen van een dj set voor beginners. Vervolgens kan je verder gaan verdiepen in beatmatchen en andere DJ-vaardigheden. Vervolgens kan jij ook jouw eigen EDM tracks gaan maken. Dit noemen ze ook wel een Music Producer. Je wordt een goede DJ door veel te oefenen en te leren van andere DJ`s.

DJ (Deejay) staat voor diskjockey. Een diskjockey legde vroeger de grammafoonplaten op de draaitafel of platenspeler. Een DJ laat muziek in elkaar overlopen.

Bekende merken van DJ controllers zijn Pioneer, Denon, Numark, Native Instruments en Hercules. Natuurlijk zijn er veel meer merken. 

Voor een DJ controller voor starters betaal je ongeveer tussen de €100 en €300. Daarnaast heb je nog een koptelefoon, speakers en een laptop nodig. Wellicht heb je al een koptelefoon, speakersetje en laptop. In dat geval scheelt het weer in de kosten. Ga er vanuit dat het beginnen met draaien een paar honderd euro kost.

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
maxiaxi.com
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten