De beste solar powerbanks van [year]

Je hebt vast wel eens gehad dat je ergens onderweg bent en dat jouw telefoon bijna leeg is. Dat wil je niet nog een keer meemaken! Je kunt wel altijd een oplader meenemen, maar je kunt niet overal jouw telefoon opladen. Toch is er een manier om jouw telefoon onderweg op te laden, zonder jouw oplader te gebruiken. Dit kun je doen met een powerbank. Tegenwoordig kun je ook een solar powerbank nemen. Weet je niet wat dit is? Geen probleem, wij leggen dit allemaal uit in dit artikel. Daarnaast laten wij verschillende solar powerbanks zien zodat jij een powerbank kunt selecteren die bij jou past! Lees alles over de beste solar powerbanks zodat jij een powerbank op zonne-energie kan selecteren.

Inhoud

De beste solar powerbanks van [year]

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Wat is een solar powerbank?

Een solar powerbank is eigenlijk een powerbank die werkt op zonne-energie. Je kunt het apparaat opladen als de zon schijnt. Normaal gesproken kun je solar powerbanks ook opladen met een kabel. Het opladen via zonne-energie duurt wel langer dan het opladen via de kabel. Ook al laadt de solar powerbank misschien nog niet heel snel op, alle beetjes helpen. Dit is handig als je in een noodsituatie zit. Het is ook nog eens beter voor het milieu.

Deze solar powerbanks zijn meestal aan de grotere kant, waardoor ze niet altijd in jouw broekzak passen. Dat is ook niet de bedoeling, want je wil juist dat de zon de powerbank oplaadt. Zit je in de trein? Dan kun je bijvoorbeeld de powerbank op het tafeltje leggen (om hem op te laden).

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een externe batterij. Met dit apparaatje kun jij met een kabel jouw telefoon opladen. Dit apparaatje kan groot, klein, breed, smal of rond zijn. Daarnaast kan een powerbank multifunctioneel zijn. Daar vertellen we later meer over.

Powerbank

Wat is een solar powerbank?

Een solar powerbank is eigenlijk een powerbank die werkt op zonne-energie. Je kunt het apparaat opladen als de zon schijnt. Normaal gesproken kun je solar powerbanks ook opladen met een kabel. Het opladen via zonne-energie duurt wel langer dan het opladen via de kabel. Ook al laadt de solar powerbank misschien nog niet heel snel op, alle beetjes helpen. Dit is handig als je in een noodsituatie zit. Het is ook nog eens beter voor het milieu.

Deze solar powerbanks zijn meestal aan de grotere kant, waardoor ze niet altijd in jouw broekzak passen. Dat is ook niet de bedoeling, want je wil juist dat de zon de powerbank oplaadt. Zit je in de trein? Dan kun je bijvoorbeeld de powerbank op het tafeltje leggen (om hem op te laden).

Hoe gebruik je een solar powerbank?

Solar powerbank

Het is niet lastig om een solar powerbank te gebruiken. Je laadt de powerbank op. Dit kun je doen door de powerbank te verbinden met een laptop of computer via een usb kabel. Ook kun je de powerbank opladen via het stopcontact. Kijk goed of er een adapter wordt meegeleverd bij de powerbank, meestal is dit niet het geval. Misschien kun je de adapter van jouw telefoon gebruiken. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je eventueel een adapter aanschaffen of de powerbank opladen via een laptop of computer. Daarnaast kan de powerbank via zonne-energie opgeladen worden.

Als de powerbank vol is, dan kun je jouw telefoon koppelen aan de powerbank met een kabel. Jouw telefoon wordt dan opgeladen. Bij sommige powerbanks kun je meerdere telefoons tegelijkertijd opladen. Dat is handig als je met meerdere mensen samen bent. Let wel op dat de powerbank dan wel sneller leeg gaat.
Zorg dat je een powerbank kiest met de juiste ingangen die geschikt is voor jouw apparaten. Kijk dus altijd eerst bij de product specificaties van het apparaat, voordat je een aankoop doet! 

De voor-en nadelen van een powerbank op zonne-energie

Natuurlijk heeft een powerbank op zonne-energie veel voordelen. Deze heb je waarschijnlijk zelf ook al bedacht, anders had je deze pagina misschien niet gevonden. Naast de vele voordelen kan een powerbank die op zonne-energie werkt ook een aantal nadelen hebben. Deze bespreken we hieronder. 

De voordelen van een solar powerbank

Als eerste kijken we naar de voordelen van een solar powerbank:

 • Onderweg jouw telefoon opladen
 • Milieuvriendelijker door zonne-energie
 • Lichtgewicht
 •  Meerdere usb poorten
Powerbank op zonne-energie

De nadelen van een solar powerbank

Naast de vele voordelen, zitten er ook een aantal nadelen aan een solar powerbank. Hieronder staan een aantal mogelijke nadelen:

 • Opladen via zonne-energie kan heel lang duren
 • Via een powerbank gaat energie verloren
 • Solar powerbanks kunnen wat groter zijn dan normaal

Hoe kun je zien hoe vol de powerbank nog is?

Dit kun je op het apparaat zelf zien. Sommige powerbanks geven een percentage aan hoe vol de powerbank nog is. Zo weet je exact hoe vol het apparaat nog is. Daarnaast geven andere weer aan hoe vol ze zitten door middel van licht streepjes. Zo krijg je toch een kleine indicatie hoe vol de powerbank is. Is dat even handig!

Hoeveel kost een powerbank op zonne-energie?

De prijzen van een solar powerbank liggen over het algemeen tussen de €20 en €150 euro. Er zit veel verschil in prijs. Dit komt mede door het kwaliteitsverschil, maar ook door de capaciteit van de powerbank. Een powerbank met een capaciteit van 5.000 mAh is goedkoper dan een powerbank van 20.000 mAh. Je betaalt dus minder, maar jouw telefoon kun je dan minder vaak opladen. Daarnaast betaal je ook voor het merk van de powerbank. We zullen hier verder op ingaan. 

Wat zijn bekende aanbieders van solar powerbanks?

Je kunt solar powerbanks kiezen van verschillende merken. Heb je een merk wat je heel graag wilt hebben? Dan kun je kiezen voor dat merk. Een aantal bekende merken van powerbanks op zonne-energie zijn:

 • EasyAcc
 • LifeGoods
 • Homèlle
 • Lideka
 • Xtorm
 • Xiaomi

Hoe vaak kan ik mijn telefoon opladen met een solar powerbank?

Hoe vaak je een smartphone kunt opladen met een powerbank, hangt af van verschillende factoren. Als eerste gaan we kijken naar het aantal mAh van de powerbank en de telefoon. Daarnaast kijken we naar het energieverlies van de powerbank. Als laatste vind je een eenvoudige formule om te berekenen hoe vaak je jouw telefoon kan opladen met een (solar) powerbank.

Wat is mAh?

De batterijgrootte van een powerbank en telefoon wordt uitgedrukt in mAh (milliampère per uur). Een powerbank kan een kleine inhoud hebben van bijvoorbeeld 2.000 mAh, maar ook een grotere inhoud van bijvoorbeeld 20.000 mAh. Er zijn zelfs powerbanks van 50.000 mAh.

Hoeveel mAh heeft mijn telefoon?

Dit verschilt per smartphone. Het beste om hierachter te komen is even te googlen. Het aantal mAh kun je terugvinden bij de specificaties op een webshop. Een telefoon heeft vaak een mAh van tussen de 3.000 en 5.000. Zorg dat je van tevoren weet hoeveel mAh jouw telefoon heeft. Dit is belangrijk voor de volgende stap.

Energieverlies van de powerbank

Een robotmaaier garage is een overkapping/garage voor jouw robotmaaier. Deze garage biedt bescherming voor jouw robotmaaier. Op het begin hebben veel mensen hun robotmaaier onoverdekt staan. Hierdoor wordt de robotmaaier altijd blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Dit kan ervoor zorgen dat de robotmaaier minder lang meegaat. Om dit probleem te voorkomen, kan een robotmaaier garage een uitkomst zijn.

Conslusie

We kunnen nu gaan kijken hoe vaak je een smartphone kunt opladen met een powerbank. Stel je voor dat je een telefoon hebt met een batterijcapaciteit van 2.500 mAh en een powerbank met 5.000 mAh. Je verwacht dat je jouw telefoon twee keer kunt opladen met deze powerbank. Dit is helaas niet waar. Tijdens het omzetten van de stroom gaat er energie verloren. Vaak wordt dit dan omgezet in hitte. Er gaat dus een deel verloren die je niet kunt gebruiken. Het verschilt ook per powerbank hoe groot dit deel is. Meestal gaat zo`n 1/3 deel verloren van de capaciteit. Het kan handig zijn om reviews te kijken om zo te kijken of de daadwerkelijke capaciteit groot genoeg is. Het voordeel van een solar powerbank is wel dat deze in de zon blijft opladen. Dit is dus niet meegerekend. Hieronder volgt een voorbeeld hoe je een schatting kan maken.

Als voorbeeld

Formule: aantal mAh van de powerbank * (100% - percentage energieverlies)/ aantal mAh van smartphone

Stap 1 mAh powerbank 
In dit voorbeeld 15.000

Stap 2 energieverlies 
In dit voorbeeld 1/3

Stap 3 mAh telefoon 
in dit voorbeeld 5.000

De formule wordt dan: 15000*(100%-33%)/5.000 = 2x
In dit voorbeeld kun je dus ongeveer 2x jouw telefoon opladen met deze powerbank. Het voordeel van een solar powerbank is wel dat deze ook in de zon blijft opladen.

Welke functies kan een powerbank op zonne-energie nog meer hebben?

Een powerbank kan vele functies hebben, waaronder dus opladen op zonne-energie. Naast deze mooie functie, zijn er ook nog een tal van andere handige functies. Bekijk de volgende kopjes en bepaal voor jezelf welke functie handig voor jou zijn.

Indicatielampje

Op bijna alle solar powerbank zit wel een indicatielampje. Dit lampje geeft aan hoe vol de powerbank is. Zitten er vier lampjes op? Dan is ieder lampje 25%. Naast een indicatielampje, zijn er ook sommige powerbanks die een exact percentage aangeven via een klein schermpje. Het is aan jou om te kiezen wat jij het makkelijkste vindt. 

Draadloos opladen

Er zijn ook solar powerbanks die jouw telefoon draadloos opladen. Je hoeft op deze manier geen kabeltje meer te gebruiken om jouw smartphone te verbinden met de powerbank. Draadloos opladen kun je alleen gebruiken als dit wordt ondersteund door jouw telefoon. Wil je deze functie? Let er dan wel op dat de meeste powerbanks met deze functie duurder zijn dan normale powerbanks.

Zaklamp

Daarnaast bestaan er powerbanks die ook een zaklamp functie hebben. Op eigenlijke iedere telefoon zit tegenwoordig wel een zaklamp. Het voordeel van een solar powerbank met zaklamp is dat de batterijpercentage van jouw telefoon bespaard blijft, als je de zaklamp gebruikt.

Meerdere en andere apparaten opladen

Met een powerbank wordt meestal een smartphone opgeladen. Het is ook mogelijk om een goede powerbank te kiezen die meerdere apparaten kan opladen, zoals een laptop. Lees altijd goed de productpagina om te weten of jouw powerbank ook andere apparaten kan opladen.

Ook is het belangrijk om te kijken welke en hoeveel poorten er op de powerbank zitten. Zo kun je meerdere (en andere) apparaten tegelijkertijd opladen. Dit kost natuurlijk wel extra stroom. Wil je toch meerdere of zwaardere apparaten (tegelijkertijd) opladen? Kies dan een powerbank met veel mAh. 

Snelladen

Met een snel laden functionaliteit wordt een powerbank snel opgeladen. Dit kan handig zijn als je jouw powerbank snel via de stroom wil opladen. Vervolgens kan de solar powerbank via zonne-energie bijladen. 

De beste solar powerbanks van [year] vergelijken

Je hebt alles gelezen over solar powerbanks. Vergelijk hieronder de beste solar powerbanks van [year]. Vind je dit een mooi artikel? Bekijk ook onze andere artikelen op topgekocht.nl!

Achaté Solar Powerbank 30000 mAh

Je telefoon of tablet heeft nooit meer een lege accu als je de Achaté Solar Powerbank bij je hebt. Deze powerbank is op te laden via zonne-energie of via netstroom en heeft een grote capaciteit van 30.000 mAh: meer dan genoeg om je telefoon mee op te laden. Via de diverse poorten laad je meerdere apparaten tegelijkertijd op. Kies uit twee USB poorten, mini USB of micro USB poort. De powerbank is waterdicht en stofbestendig en daarmee erg geschikt voor outdoor activiteiten. Dankzij de twee LED-lichten kun je deze solar powerbank bovendien ook als zaklamp gebruiken.

Solarclub Solar Powerbank 30000 mah

Trekt jouw telefoon ook snel de batterij leeg? Met de krachtige en snelle zonne-powerbank van Solarclub heb je altijd een volle batterij en hoef je je nooit zorgen te maken dat je telefoon, computer of iPad leeg raakt.

 

Homèlle - Solar Powerbank 36000mAh

We willen tegenwoordig graag altijd bereikbaar en online zijn. Bellen en gebeld worden, even de status van je vrienden checken of zelf een statusupdate het op wereldwijde web delen. Natuurlijk raakt je accu leeg om vervolgens niet meer bereikbaar te zijn of online te kunnen. En wat doe je als je nergens je oplader in een stopcontact kan steken? Gelukkig laad jij met deze solar powerbank altijd en overal je mobiele apparaten op, zonder netstroom!

LifeGoods Powerbank - 26.800 mAh - Zonne-energie - Fast Charge

Lekker genieten van een vakantie in de natuur, maar ook je mobiel en tablet kunnen opladen? Met de LifeGoods powerbank heb jij altijd opgeladen devices, waar je ook bent. Laad de powerbanks op via de USB-C of Micro-USB poort en verleng de batterijduur met het zonnepaneel. De krachtige 26800 mAh accu laad je telefoon tot wel 6 keer op! Door de vier outputs (2x USB, 1x USB-C, 1x draadloos) is de powerbank geschikt voor onder andere Apple en Android devices. Via de 20W snelladen USB-C poort is je telefoon in een half uurtje 60% opgeladen! Daarnaast kan je de powerbank ook als zaklamp gebruiken. De powerbank is stof- en waterbestendig, perfect voor kamperen!

HEKO Solar® - Solar Powerbank 30000mAh

De HEKO Solar Powerbank rekent voor eens en voor altijd af met oplaadstress. Een oersterke powerbank die zorgt dat je nooit zonder stroom komt te zitten. Naast het zonnepaneel, dat je altijd van stroom voorziet, bevat de powerbank ingebouwde kabeltjes zodat je altijd de juist aansluiting voor handen hebt. Hierdoor heb je geen zorgen meer dat je apparaten leeg raken.

 

Conclusie

Je hebt nu heel veel verschillende solar powerbanks vergeleken met verschillende functies. Daarnaast heb je ook het verschil kunnen zien tussen deze powerbanks in verschillende prijsklassen. Hopelijk heb jij een goede powerbank kunnen vinden!

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten