De 5 beste drinkfonteinen voor katten

Ben jij op zoek naar een drinkfontein voor jouw geliefde kat? We weten allemaal hoe belangrijk het is om onze harige vrienden gehydrateerd te houden. Soms kan het een uitdaging zijn om ze voldoende te laten drinken. Gelukkig kan dit opgelost worden met een drinkfontein, waardoor ze schoon stromend water krijgen. In dit artikel nemen we jou mee op een ontdekkingsreis naar de beste drinkfonteinen voor katten. Aan het einde van dit artikel weet jij alles over de beste drinkfonteinen en heb jij hopelijk een goede drinkfontein gevonden!

Inhoud

De beste drinkfonteinen van [year]

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Top 5 drinkfonteinen

Hieronder vind je de 5 beste drinkfonteinen voor katten. Er staan verschillende soorten uit verschillende prijsklassen. Zo vind jij hopelijk een goede drinkfontein die het beste bij jouw situatie past.

 

Qumax RVS drinkfontein voor kat

stil en filters

De QUMAX RVS Drinkfontein is een waterdispenser die speciaal ontworpen is voor jouw viervoeter. Met een capaciteit van 2,5 liter zorgt deze drinkfontein ervoor dat je kat toegang heeft tot vers en stromen water. Er worden drie filters meegeleverd. Door het 3-laagse filtersysteem wordt het water zo zuiver mogelijk gehouden. Haren, chloor en metalen worden weg gefilterd. Daarnaast zit er nog een extra filter in die zorgt dat het water goed smaakt. Het voordeel van deze fontein is dat het fluisterstil is. Hierdoor heb je geen last van het geluid. Verder zit er een LED nachtlampje in verwerkt. Al met al een goede en grote drinkfontein.

Toivo drinkfontein kat

filters en standen

Ook met  de drinkfontein van Toivo krijgt jouw kat toegang tot stromend water. Deze waterfontein heeft een capaciteit van 2,5 liter. Er zitten vier filters bij. Door een koolstoffilter wordt het water gefilterd van kalk, viezigheid, smaakjes en geurtjes. Door de pomp blijft het water circuleren. Zo en je ervan verzekerd dat jouw kat voorzien is van schoon en zuurstofrijk water. Het compacte en stijlvolle ontwerp van de drinkfontein past naadloos in elk interieur. De fontein is gemaakt van duurzaam materiaal en is gemakkelijk te monteren en te demonteren voor reiniging. De Toivo drinkfontein is een handige en stijlvolle waterfontein voor katten.

Happy Things® Drinkfontein Kat en Hond Kattenfontein GOLD

Filters en stil

Een andere stijlvolle en geruisloze kattenfontein is de Happy Things® Drinkfontein. De watercapaciteit bedraagt 2,5 liter en er worden vier filters meegeleverd. Het design past goed in verschillende huishoudens. Daarnaast beschikt deze drinkfontein over drie verschillende waterstralen. Dit apparaat zorgt voor fris, schoon en stromend water voor jouw huisdier. Het is niet alleen voor katten te gebruiken, maar ook voor honden. Het voordeel van deze drinkfontein is dat hij heel stil in gebruik is. Je hoort het apparaat dus bijna niet. 

Auronic Drinkfontein - Waterfontein voor Katten en Honden

Praktsich en stevig

De Auronic Drinkfontein is een praktische waterfontein voor katten en honden. Met een capaciteit van 2,4 liter voorziet deze drinkbak jouw huisdieren van fris en stromend water. De fontein is uitgerust met een filteringsysteem. Dit zorgt voor een continue circulatie en zuivering van het water. Zo blijft het vrij van onzuiverheden en geurtjes. Bovendien worden er vier filters en twee borstels meegeleverd, zodat u de fontein gemakkelijk kunt onderhouden. De elegante zwarte kleur past naadloos in elk interieur. Met de Auronic Drinkfontein geeft je jouw huisdieren een geluksmoment voor jouw huisdier.

Viluxe® Drinkfontein Kat en Hond

watercapaciteit

De Viluxe Drinkfontein is dé must-have voor jouw harige vriendjes! Deze coole waterfontein is speciaal gemaakt voor katten en honden en heeft een stoere zwarte kleur. Met een grote capaciteit van 3 liter voorziet hij jouw huisdier van eindeloos stromend water. En het beste van alles? Hij is fluisterstil, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een vervelend zoemend geluid. Door het filteringssysteem blijft het water van deze drinkfontein ook fris. Er worden in totaal drie filters meegeleverd. Verwen jouw pluizige maatje met de Viluxe Drinkfontein!

Wat is een katten drinkfontein?

Een drinkfontein voor katten is een apparaat dat stromend water biedt aan katten. Het is een kleine fontein waarbij er constant water circuleert. Je voegt water toe en het begint te stromen. Stomend water heeft als voordeel dat er meer zuurstof inzit. Daarnaast zorgt een drinkfontein er vaak voor dat het water zuiver blijft. Katten zijn van nature gewend aan stromend water. Sommige katten drinken minder water uit een normale drinkbak, omdat er geen stromend water is. Een katten drinkfontein kan daarom een goede toevoeging zijn in jouw huis. 

De voor- en nadelen van een waterfontein

Zoals we al hierboven genoemd hebben, heeft een waterfontein voor katten veel voordelen. Maar er zijn ook een aantal nadelen. De voor- en nadelen bespreken we hier, zodat jij een goede keuze kan maken of een drinkfontein handig is voor jouw kat.

De voordelen

Het eerste voordeel is dat een drinkfontein water geeft met meer zuurstof. Haren en viezigheid worden vaak weg gefilterd. Jouw kat kan genieten van vers stromend water. Daarnaast drinken katten liever stromend water in plaats van stilstaand water. Hierdoor kan het zijn dat jouw kat meer water gaat drinken, wat ook goed is voor de gezondheid. Volgens instinct is stromend water veiliger dan stilstaand water, omdat stilstaand water een goede plaats is voor (slechte) bacteriën. Daarom is een drinkfontein voor katten een goede uitvinding. Verder is een drinkfontein interessant voor katten omdat het ook geluid maakt. Geen zorgen, de meeste drinkfonteinen voor katten maken maar heel zacht geluid, waardoor jij er minder last van hebt. Al met al biedt een waterfontein voor jouw pluizenbol veel voordelen. Echter, zijn er ook een aantal nadelen die wij hieronder bespreken.

De nadelen

Het schoonmaken van een drinkfontein is iets lastiger ten opzichte van een normale drinkbak. Er zitten bij een drinkfontein vaak filters, waardoor jouw kat schoon water krijgt. Het is dan alsnog belangrijk om de drinkfontein regelmatig schoon te maken. Daarnaast heb je regelmatig nieuwe filters nodig, zodat jouw kat kan blijven genieten van schoon stromend water. De aanschaf van een drinkfontein is duurder dan een normale drinkbak. Daarnaast betaal je ook extra voor de filters. Het is dus goed om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Voordat je er zomaar willekeurig eentje gaat aanschaffen, is het handig om te weten waar je op moet letten. Hieronder staan belangrijke punten waar jij op kan letten als je een drinkfontein gaat kopen.  

De inhoud van de waterfontein

Allereest is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van het waterreservoir. Met andere woorden: hoeveel water past er in de fontein. Dit varieert tussen gemiddeld tussen twee en vier liter. De capaciteit is belangrijk om te weten, omdat je hoe vaak je de fontein moet bijvullen. Drinkt jouw kat veel water? Kies dan een waterfontein met een waterreservoir met veel inhoud. Ook als je meerdere huisdieren hebt is het aan te raden om voor een groot reservoir te kiezen.

De filter van de drinkfontein

De meeste drinkfonteinen zijn voorzien van filters. Dit zorgt ervoor dat jouw kat toegang heeft tot schoon drinkwater. Vaak worden er ongeveer drie of vier filters standaard meegeleverd. De prijzen van filters voor een drinkfontein kunnen sterk variëren. Kijk van tevoren dus goed hoeveel een filter kost. Verder is het belangrijk om goed te kijken naar de soort filter die in de fontein zit. 

Het design

Niet geheel onbelangrijk is het design. Een waterfontein wordt onderdeel van jouw huisinterieur. Daarom is het belangrijk om een waterfontein te die in jouw huis past. Er zijn simpele, maar ook stijlvolle drinkfonteinen. Je hebt ze in allerlei vormen, formaten en kleuren. Heb je daarnaast een zelfreinigende kattenbak of een automatische voerbak? Kijk dan of de drinkfontein goed past bij de automatische voerbak.

Materiaal

Verder is belangrijk om naar het materiaal van de drinkfontein te kijken. Is het van duurzame materialen gemaakt en kan hij lang meegaan? Dat zijn belangrijke vragen die je voor jezelf na moet gaan. Kijk ook goed naar de prijs/kwaliteit verhouding.

Energieverbruik

Niet alleen betaal je voor de aanschaf en de filters geld, maar ook voor de energie. Een drinkfontein krijgt meestal stroom via het stopcontact. Daarom is het voor veel mensen belangrijk om te kijken hoe energiezuinig het apparaat is.

Het geluidsniveau

Hoewel stromend water een positieve invloed kan hebben voor jouw kat, is het ook niet fijn als de drinkfontein veel geluid maakt. Het water moet blijven rond gaan, daardoor kan het zijn dat jij het motortje hoort. Het geluid van het motortje kan ook voor sommige katten afschrikken. Tegenwoordig zijn de meeste drinkfonteinen heel stil. Als je dit belangrijk vind, kies dan een drinkfontein die 

Veelgestelde vragen

Je hebt nu alles gelezen over waterfonteinen voor katten. Het kan zijn dat je nog met wat praktische vragen zit. Hiervoor staan antwoorden op veelgestelde vragen.

Een filter gaat gemiddeld tussen de drie tot vier weken mee. Dit verschilt wel per merk. Kijk dit dus goed na als je een drinkfontein gaat bestellen.

Van tevoren is het lastig te voorspellen of je kat direct van de fontein gaat drinken. Sommige katten vinden het spannend en gaan niet direct gebruik maken van het apparaat. Een aantal tips kunnen helpen:
– Laat de oude drinkbak staan en zet de nieuwe drinkfontein erbij. 
–  Steek nog niet de drinkfontein direct in het stopcontact. Doe het stapsgewijs.
– Lok de kat naar de drinkfontein toe met wat lekkers.
– Beloon de kat als hij gedronken heeft van de fontein.
– Blijf geduldig en forceer jouw kat niet om direct te drinken.

Als je de bovengenoemde tips hebt opgevolgd en jouw kat drinkt na verloop van tijd nog niet uit de fontein, dan kun je nog een aantal dingen proberen. Begin is de met de waterfontein op een andere plek neer te zetten. Daarnaast kun je ook een andere waterstromingstand gebruiken. Verder kan het zijn als je meerdere katten in huis hebt, dat een kat niet de kans krijgt om uit de fontein te drinken. Meerdere fonteinen kan dan een optie zijn. 

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten