Automatische voerbak voor katten | De 8 beste van [year]

Heb je een druk leven en vind je het lastig om jouw kat op vaste voedingstijden te voeren? Dan is een automatische voerbak wellicht een uitkomst! Een automatische voerbak voor katten is een voerdispenser die op bepaalde tijden voeding geeft aan jouw kat. Dit kan zowel droogvoer als natvoer zijn en is verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. In dit artikel laten we de beste 10 automatische kattenvoerbakken van 2023 zien. Daarnaast lees je meer over de werking, functionaliteiten en alles waar je op moet letten bij het kopen van een automatische voerbak voor jouw kat.

Inhoud

Vind de beste automatische kattenvoerbakken van [year]!

Sneller en eenvoudiger tot een aankoopbeslissing.

Wat is een automatische voerbak voor een kat?

Een automatische kattenvoerbak is een elektronisch apparaat dat voeding kan geven aan jouw. Dit gebeurt op bepaalde tijden die je zelf kan instellen. Hierdoor krijgt jouw kat gecontroleerde porties en hoef je de kat minder vaak handmatig eten te geven. De voerbak kan zowel op batterijen als op netstroom werken. Er zijn zelf automatische voerbakken die geschikt zijn voor meerdere katten. Al met al een slimme oplossing voor jou en je kat. Naast een automatische voerbak, kan je ook een drinkfontein en zelfreinigende kattenbak aanschaffen. Dan wordt het leven helemaal gemakkelijk!

Automatische voerbak kat

Hoe werkt een automatische kattenvoerbak?

Een automatische kattenvoerbak werkt door middel van een voermechanisme dat is afgesteld op een geprogrammeerd tijdschema. Je kan zelf bepalen hoeveel porties je de kat per dag wil voeren en op welke tijden. Het is ook mogelijk om in te stellen hoe groot de porties moeten zijn. Op het ingestelde tijdstip komt er dan de juiste hoeveelheid voeding uit. De meeste automatische voerbakken zijn geschikt voor droogvoer, maar er zijn ook modellen beschikbaar voor nat voer. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een automatische voerbak voor een kat?

Voordat je zomaar een automatische voerbak gaat kopen, is het eerst belangrijk om te kijken naar de voor- en nadelen. Naast de vele voordelen die een automatische kattenvoerbak heeft, zitten er ook enkele nadelen aan verbonden. Na het doornemen van de voor- en nadelen weet jij of het iets voor jou en jouw kat kan zijn.

Voordelen

• Gecontroleerde porties: je kan de hoeveel voeding nauwkeurig bepalen waardoor je overgewicht kan voorkomen.
• Tijdsbesparing: je hoeft niet meer zelf op geselecteerde tijden voeding te geven. Dit scheelt weer tijd voor jou.
• Meerdere katten: een automatische voerbak kan geschikt zijn voor meerdere katten. Hierdoor hoef je niet meer voerbakken te kopen.
• Gewichtsbeheersing: een automatische voerbak kan helpen bij gewichtsbeheersing van jouw kat.
• Langer weg van huis: je kan langer weg van huis zijn, omdat de automatische kattenvoerbak een aantal keer eten kan geven.

Nadelen

• Storingen: er kunnen storingen optreden, waardoor de voerbak niet meer goed functioneert.
• Stroomuitval: de stroom kan uitvallen waardoor het apparaat niet meer werkt. Bij sommige automatische voerbakken is er naast een stekker, ook een optie voor noodbatterijen. Zo blijft de voederbak ook werken bij stroomuitval.
• Nat voedsel: niet alle automatische voerbakken zijn geschikt voor nat voedsel.

Voerautomaat

Welke soorten automatische voerbakken zijn er voor katten?

Als je op zoek bent naar een automatische voerbak voor je kat, zijn er verschillende opties. Zo kan je gaan voor een voerbak voor twee katten, met reservoir of met vakjes.

Automatische voerbak met reservoir

Een automatische voerbak met reservoir is handig voor katteneigenaren die vaak van huis zijn. Deze voerbak heeft een groot reservoir waar veel voedsel in past. Een aantal modellen heeft een capaciteit van maar liefst 6 liter. Zeer geschikt dus als je langer van huis bent. Ook kun je bij deze variant de voeding heel eenvoudig bijvullen. Voor natte voeding is deze variant niet geschikt. Daarnaast kunnen de brokjes lang in deze voerbak blijven zitten, waardoor deze ouder worden. Al met al is een automatische voerbak met reservoir een goede optie die vaak wordt gekozen.

Automatische voerbak met vakjes

Een automatische voerbak met vakjes is ideaal voor eigenaren die hun kat gecontroleerde porties willen geven. Deze voerbak is meestal rond en heeft vaak vijf tot zeven vakjes. Je kan het voer in de vakjes doen. Het voordeel van deze automatische voerbak met vakjes is dat het meestal ook geschikt is voor nat voer. Bij sommige modellen kan je het vakje ook met water vullen. Deze variant is meestal iets voordeliger in de aanschaf dan de bovengenoemde variant. Dit komt mede door de beperktere functies en het minder aantal porties wat je kan geven.

Automatische voerbak voor twee katten

Als je meerdere katten hebt, is een automatische voerbak voor twee katten de perfecte oplossing. Deze voerbakken zijn ontworpen om twee afzonderlijke porties te geven. Zo kunnen beide katten op hetzelfde moment eten zonder elkaar weg te jagen. Dit type is zeer geschikt als je twee katten hebt.

Automatische kattenvoerbak met chip

Heb je meerdere katten en volgt er een kat een bepaald dieet? Dan kan je voor een automatische kattenvoerbakken met een chip gaan. De voerbak doet een soort van identiteitscontrole en opent alleen als de juiste kat bij de voederbak staat. Dit kan bijvoorbeeld met een microchip of halsbandpenning. Als de kat weer weggaat, dan sluit de voerbak.

De mogelijkheden en functionaliteiten

De mogelijkheden en functionaliteiten van een automatische voerbak van een kat zijn tegenwoordig erg uitgebreid. Er zijn verschillende functies die erg handig zijn. Hieronder laten we er een aantal zien.

Handige functies

Stel het schema voor de voeding van de kat in. Zo kan je instellen op hoeveel en welke momenten jouw kat eten moet krijgen. Daarnaast kan je meestal instellen hoeveel voeding jouw kat moet krijgen. Deze functies zijn op een aantal apparaten zelf in te stellen. Daarnaast zijn er ook slimme voederbakken die via jouw smartphone te besturen zijn. Dit bespreken we in het volgende kopje.

Wifi en smartphone bediening

Er bestaan slimme automatische voerbakken met wifi. Hiermee kan je de voeding van je kat op afstand regelen en monitoren. Via jouw smartphone bedien je het apparaat heel eenvoudig. Het ene apparaat heeft iets meer functies voor de smartphone dan het andere. Zo kan je bijvoorbeeld kijken hoeveel voer er nog is, de voermomenten en portiegrootte veranderen of een extra voermoment invoegen. Je hebt meer controle over de automatische voerbak, wat je ook een stuk veiligheid en zekerheid geeft. De automatische voerbakken voor katten die op wifi werken, zijn over het algemeen wel iets duurder.

Camera en geluidsopname

Als je een automatische voerbak met wifi hebt uitgekozen, kan je ook voor de camera optie gaan. Een camera is een handige toevoeging aan een automatische kattenvoerbak. Hierdoor kan je op afstand kijken hoe het gaat met jouw kat. Zo houd je precies in de gaten of de kat ook daadwerkelijk aan het eten is.

Daarnaast zijn er automatische voerbakken met een geluidsopname functie, zodat je een bericht kunt opnemen om je kat te roepen voor het eten. De kat hoort jouw stem en kan dan naar de voederbak lopen. Meestal kan je dan een boodschap van maximaal 10 seconden inspreken. Heb je een voederbak die verbonden is met wifi? Dan kan je vaak ook live tegen jouw kat praten.

Stopcontact en/of batterijen

Een andere belangrijke functie om te overwegen is de stroomvoorziening. Sommige automatische voerbakken werken op batterijen terwijl anderen moeten worden aangesloten op het stopcontact. De meeste automatische voerbakken sluit je aan op het stopcontact. Er zijn ook voerbakken die op stroom werken, maar bij stroomuitval overschakelen naar de batterijen. Dit is de meest veilige optie, omdat jouw kat dan vrijwel zeker altijd eten krijgt.

De beste 8 automatische voerbakken voor katten

Je hebt nu alles gelezen over voerautomaten voor katten. Hieronder staan de beste 8 automatische voerbakken van [year]. Dit zijn verschillende soorten automatische voerbakken, zodat jij een voerbak vindt die bij jou past!

PetHero 3 Voerautomaat Zwart

De PetHero 3 voerautomaat is een slimme en handige oplossing voor het voeren van jouw kat. Deze voerautomaat is geschikt voor droogvoer van 5 tot 15 mm. Met een capaciteit van 6 liter kan er veel voeding in. Plan tot wel 12 maaltijden per dag in, elk kan verdeeld worden in 1-99 porties. Een portie staat ongeveer gelijk aan vijf gram. Een ander voordeel is dat deze voerbak beschikt over een Anti-stuck technologie. Hierdoor blijft de automaat niet vasthangen. De ingebouwde camera laat jou op afstand controleren hoeveel en wanneer je huisdier eet. Je kunt de voerautomaat eenvoudig bedienen via je smartphone. Hierbij heb je toegang tot handige functies. Zo kan je voedingsschema’s en de portiegrootte aanpassen. Verder zit er een infraroodsensor in, waardoor je een melding krijgt als de voerautomaat bijna leeg is. Daarnaast zorgt deze sensor er ook voor dat de voerautomaat automatisch stopt als de voerbak vol is. Met de PetHero 3 voerautomaat hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je huisdier niet genoeg voeding krijgt. Zo kun je met een gerust hart de deur uit!

PETKIT® Element SOLO ZWART

De Petkit Element Solo is zeer geschikt als je op zoek bent naar een hygiënische voerbak. Met een inhoud van 3 liter kun je het voer van jouw kat goed vers houden. Daarnaast is deze voerbak goed schoon te maken, doordat je het reservoir kan loskoppelen. Ook zit er een Duo Fresh Lock System in, waardoor het voer nog langer droog en vers blijft. Dit voorkomt onder andere bevochtiging en samenklontering van het voer. Hierdoor gaat het voer langer mee en blijft het apparaat niet (of amper) vasthangen. Daarnaast voorkomt de helling en de verhoging nekproblemen bij jouw kat. Verder zitten er nog andere interessante opties in. Al met al een goede afweging als je op zoek bent naar een hygiënische en veilige automatische voerbak voor jouw kat.

Automatische Voerbak Zedar A900

Deze mooie voerbak beschikt over een capaciteit van maar liefst 6 liter! De voerautomaat is voorzien van een verstelbare camera, waardoor jij jouw hond in de gaten kan houden met eten. Dit kun je eenvoudig via de smartphone doen. Ook bij deze voerbak heb jij toegang tot handige functies. Daarnaast kun je ook noodbatterijen in deze voerbak stoppen. Als de stroom uitvalt, dan gaat de voerbak over op de batterijen. Door de LED indicator hoef jij niet iedere dag de hoeveelheid voer te controleren. Als het voer bijna op is, dan gaat de LED indicator knipperen.

Cat Mate C500 - Automatische Voerbak

Dit model bestaat uit vijf verschillende vakjes. Het grote voordeel van deze automatische voerbak is dat deze geschikt voor zowel droog als nat voer. Deze voerbak heeft een digitale timerfunctie en werkt op drie AA-batterijen. Een nadeel is dat deze niet op stroom werkt, waardoor er eten meer uitkomt als de batterijen leeg zijn. De stevige basis zorgt ervoor dat de voerbak niet gemakkelijk omvalt. Deze voerautomaat kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een voerbak voor nat voer.

PetFriends Automatische voerbak voor Hond en Kat

Deze automatische voerbak van PetFriends bestaat uit zes verschillende compartimenten. Ieder compartiment is goed voor 70 gram droog of nat voer. De voerbak heeft een 24-uurs timer waarmee je tot wel 6 voedingen per dag kunt instellen. De voerbak is eenvoudig in te stellen en te bedienen, en wordt geleverd inclusief batterijen. Het LCD display bestaat ook uit een batterij indicatie. Zo weet jij wanneer jij de batterijen moet vervangen. Dit is een goede keuze als je op zoek bent naar een automatische voerbak met verschillende compartimenten voor nat en droog voer.

Pets Pride Automatische voerbak + Drinkfontein bundel

De Pets Pride Automatische Voerbak & Drinkfontein Bundel is de perfecte oplossing voor het voeden en hydrateren van je huisdier. De voerautomaat is geschikt voor twee katten. De bundel bestaat uit een automatische voerautomaat met een capaciteit van 5 liter en een drinkfontein met een capaciteit van 3 liter. De voerautomaat is gemakkelijk in te stellen en heeft een handige app waarmee je op afstand het voeren kan regelen. De voerbak is geschikt voor droog voer. De meegeleverde drinkfontein zorgt ervoor dat je huisdier altijd vers water tot zijn beschikking heeft. Door het circulatiesysteem blijft het water constant in beweging. Dit zorgt voor maximale zuurstof in het water. Bij elke circulatie gaat het water tevens door een drielaagse filter heen. Al met al kan dit een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een voerbak voor katten.  

PetMeals Zwarte Dubbele Automatische 6L Voerbak Kat en Hond

De PetMeals Zwarte Dubbele Automatische 6L Voerbak is een geavanceerde voerbak die geschikt is voor het voeden van twee katten tegelijkertijd. De voerbak heeft een capaciteit van 6 liter. Daarnaast is deze voerbak voorzien van een camera. Hierdoor kan je op afstand meekijken. Dankzij de handige app kun je de voerbak eenvoudig bedienen vanaf je smartphone. Het design zorgt ervoor dat het in veel huiskamers goed staat. Een goede oplossing als je op zoek bent naar een automatische voerbak voor twee katten!

Surefeed Microchip Pet Feeder - Voerbak

Heb jij meerdere huisdieren? Dan is de SureFeed iets voor jou! De Surefeed maakt gebruik van de onderhuids microship (als jouw kat gechipt is) of de SureFlap penning (die je aan de halsband kan bevestigen). De voerbak opent alleen als de microship of halsbandpenning wordt herkend. Ideaal als jouw katten bepaalde diëten hebben. De bak sluit volledig als er niet gegeten wordt en is geschikt voor zowel droog als nat voer. De voerbak kan je eenvoudig schoonmaken, maar je mag deze bak niet de in de vaatwasser stoppen. Deze automatische voerbak met chip werkt op batterijen die niet meegeleverd zijn. Als je op zoek bent naar een automatische voerbak met chip, dan kan dit een goede oplossing zijn!

Veelgestelde vragen

Het vinden van de beste automatische kattenvoerbak kan lastig zijn met zoveel verschillende merken op de markt. Enkele van de meest betrouwbare merken op het gebied van automatische kattenvoerbakken zijn PetSafe, SureFeed en CatMate. Deze merken hebben een uitstekende reputatie opgebouwd door jarenlange ervaring en innovatie in het ontwikkelen van betrouwbare en functionele automatische voerbakken voor katten. Door te kiezen voor een van deze gerenommeerde merken, kunt u er zeker van zijn dat u een kwalitatief hoogwaardige automatische kattenvoerbak aanschaft die aan uw behoeften en die van uw kat voldoet.

Het schoonmaken van de voerbak is heel belangrijk om de gezondheid van je kat te waarborgen. Het is aanbevolen om de voerbak regelmatig schoon te maken, tenminste eenmaal per week. Afhankelijk van het type automatische voerbak dat je hebt, kan het nodig zijn om de bak vaker schoon te maken, Dit moet vooral als er voedselresten zijn achtergebleven. Het is ook belangrijk om te controleren of de voerbak in de vaatwasser mag. Sommige automatische voerbakken hebben uitneembare bakken die je gemakkelijk kan wassen. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant goed leest om er zeker van te zijn dat je de voerbak op de juiste manier schoonmaakt en onderhoudt.

Hoewel automatische kattenvoerbakken een uitkomst kunnen zijn, brengen ze ook bepaalde gezondheidsrisico’s met zich mee. Een van de belangrijkste risico’s is dat de voerbakken gemakkelijk vuil en bacteriën kunnen verzamelen. Dit gebeurt eerder als ze niet regelmatig worden schoongemaakt. Met een normale voerbak moet je hier ook goed op letten. Dit kan namelijk leiden tot een slechte gezondheid van de kat. Bovendien is het eten van oud voedsel dat te lang in de voerbak heeft gelegen ook niet goed voor jouw kat. Het is daarom van cruciaal belang om de automatische voerbak regelmatig schoon te maken en ervoor te zorgen dat het voedsel vers en veilig is voor jouw kat. Raadpleeg indien nodig de handleiding van de voerbak voor de juiste reinigingsinstructies.

Voor de kat kan een automatische voerbak spannend zijn. Hier geven we wat tips zodat jouw kat sneller kan wennen aan de nieuwe automatische voerbak.

  1. Plaats de voerbak naast de oude voerbak van de kat. Laat de kat een aantal dagen wennen.
  2. Laat je kat wennen aan het geluid.
  3. Begin met een kleine hoeveelheid uit de nieuwe voerbak
  4. Beloon jouw kat met iets lekkers als hij iets eet uit de automatische voerbak.

In sommige voerbakken kan je nat voedsel doen. Dit zijn meestal de automatische voerbakken met vakken.

Dit verschilt per apparaat. Een aantal apparaten heeft een stekker die je in het stopcontact kan steken. Als de stroom uitvalt, dan kan deze overspringen naar de losse batterijen die je in het apparaat hebt gedaan.

Ja, je kan een automatische voerbak gebruiken voor meerdere katten. Zo zijn er automatische voerbakken voor twee katten. Daarnaast zijn er ook automatische voerbakken met een chip erin. Deze voerbakken gaan alleen open als de juiste kat voor het apparaat staat.

Topgekocht.nl neemt deel aan partnerprogramma`s van bol.com, coolblue.nl, Tradetracker, Awin en Daisycon om een kleine commissie te ontvangen. Jij betaalt niks extra`s en hierdoor kunnen wij de website van meer content voorzien. Daarnaast kan het zijn dat informatie op deze pagina foutief, niet volledig of niet meer actueel is. Er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. | Affiliate disclaimer & disclaimer

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
welkoop.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
welkoop.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
welkoop.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl

Bekijk prijs bij:

bol.com
blokker.nl
Over Topgekocht.nl

Ben je op zoek naar een nieuw product? Dan ben je bij Topgekocht.nl op het juiste adres! Laat je inspireren!

Laatste berichten